Chocolade frambozen koekjes

Chocolade frambozen koekjes

Zelfgebakken, glutenvrije koekjes met roze ruby chocolade, zure frambozen en knapperige nootjes volgens een makkelijk recept met veel smaak!

Zoete koekjes naar het hart

Koekjes bakken is zo leuk! Er zijn zoveel smaken die je kunt maken of uitproberen. Zelf ben ik gek op die echte choco chip cookies maar vind ik rozijnen koekjes even lekker. Er zit zoveel smaak in zo’n klein koekje! Dit keer ben ik gegaan voor een chocolade variant met frambozen.

Ik heb al zoveel smaakjes gemaakt maar nu heb ik weer een nieuw smaakje ontdekt. Dit keer zijn het frambozen koekjes met stukjes noot en roze ruby chocolade. Ze lijken wel een beetje op deze frambozen koekjes maar zijn toch anders. In het andere recept gebruik ik alleen amandelen, witte chocolade en verse frambozen. Dit recept is net anders maar lijkt er bij nader inzien verdacht op.. Ach ja, je kunt nooit genoeg koekjes recepten hebben!

De gedroogde frambozen die ik in dit recept gebruikte zorgen voor een zuurtje die de koekjes lekker knapperig houden. De stukjes noot zijn een aangename smaakmaker bij de zure framboos en roze chocolade. En hoe leuk is het om roze chocolade te gebruiken? Je ziet het dan wel niet heel erg terug komen in de koekjes maar je proeft het wel!

Roze ruby chocolade heeft, vind ik, een beetje de smaak van zoete frambozen. Daarom vind ik hem zo top in dit recept passen. Je kunt ook gewoon witte chocolade gebruiken. Dit smaakt ook heel lekker in deze koekjes maar als je een keer iets anders wilt probeer het dan eens met deze ruby chocolade druppels!

De koekjes zijn glutenvrij gemaakt en als je plantaardige boter gebruikt ook nog eens lactose vrij. Ze blijven ongeveer 2 a 3 dagen lekker in een goed afgesloten trommel. Knallerig van buiten, zacht van binnen met een krokantje, zoetje en een suikertje! Ik vind het knap als de koekjes zacht worden want voordat je het weet zijn ze opgesnoept!

Chocolade frambozen koekjes

Recipe by lislovescookingCourse: koekjes
Servings

1

servings
Prep time

40

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

 • 200 gr boekweitmeel

 • 100 gr ongezouten boter/plantaardige boter

 • 1 ei

 • 1 tl bakpoeder

 • 100 gr lichtbruine basterd suiker

 • 75 gr ruby chocolade

 • 20 gr diepvries gedroogde frambozen

 • 50 gr gehakte nootjes

Bereidingswijze

 • Hak de nootjes fijn
 • Meng het boekweitmeel met de boter, suiker, het ei en het bakpoeder tot een egaal deeg
 • Kneed de hele gebroken frambozen, chocolade en stukjes nootjes door het beslag
 • Maak een grote deegbal van het beslag en zet deze afgedekt een uurtje in de koelkast
 • Verwarm je oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
 • Maal 16 balletjes van het deeg en druk deze post op de bakplaat
 • Bak de koekjes in 12 a 15 minuten goudbruin en laat goed uitharden op een rooster
 • Bewaar de koekjes in een goed afsluitbare trommel

P.s. ik ben benieuwd of jij deze koekjes gaat maken of of je toch liever voor een van mijn andere koekjes gaat. Laat je mij weten als je iets van mijn recepten gaat maken? Wordt ik heel happy van en zie en hoor ik graag! Je kunt hieronder een reactie achterlaten maar mij ook taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*