Yoghurt ontbijttaartje

Yoghurt ontbijttaartje

Glutenvrije ontbijttaartje met een stevige, suikervrije maar zoete bodem met daarop een frisse laag van lactosevrije yoghurt

Ontbijten met kwarktaart!

Dit is een klein glutenvrije ontbijttaartje met een stevige, suikervrije maar heerlijk zoete bodem met daarop een frisse laag van lactosevrije yoghurt. Maak af met vers fruit, granola en eventueel wat chocolade en jij hebt een prachtig en feestelijk ontbijtje!

Ik ben nog steeds grote fan van ontbijten met taart! Dit recept is weer een aanvulling op mijn steeds groter wordende lijst van ontbijttaartjes! Het is gewoon heel fijn wakker worden en weten dat er voor jouw een gezond ontbijttaartje klaarstaat…

Yoghurt ontbijttaartje

Dit keer koos ik ervoor om een taartje te maken waar ik twee dagen van kan eten. De bodem is glutenvrij en gemaakt van havermeel, tijgernotenmeel en medjoul dadels. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een heerlijke structuur en zoete smaak zonder suikers. Medjoul dadels kun je gewoon mee kneden in het beslag, maar mocht je gewone dadels gebruiken kun je die heel fijn snijden.

Bovenop de stevige bodem komt een hele frisse kwarklaag. Ik kleurde deze roze met Unicorn Superfood poeder maar vruchtensap of fruit werkt ook. De frisse laag van de yoghurt past goed bij de stevige bodem.

Om het taartje dan helemaal nog af te maken versierde ik deze met vers fruit en wat chocolade. Maar Granola, een siroop of ander fruit is net zo lekker. Je kunt weer helemaal je eigen smaak en draai geven aan dit taartje!

Geniet de volle 100% van dit taartje. Want wakker worden en goed ontbijten is niet alleen goed voor jezelf maar maakt mij ook nog eens heel gelukkig als ik dit zie. En met heel weinig moeite staat dit taartje op tafel! Eet hem lekker zelf op of verras je geliefde ermee!

Yoghurt ontbijttaartje

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Springvorm van 12 cm

Ingrediënten

  • Bodem
  • 20 gr tijgernotenmeel of amandelmeel

  • 40 gr havermeel

  • 1 tl cacao poeder

  • 1 tl kaneel

  • 2 medjoul dadels

  • 30 gr lactosevrije yoghurt

  • 1 tl bakpoeder

  • Kwarktaart laag
  • 200 gr lactosevrije yoghurt/kokosyoghurt

  • 2 blaadjes gelatine

  • Optioneel: 1 el honing

  • Optioneel voor de roze laag: 1 tl unicorn superfood pink pitaya, 5 frambozen of 1 a 2 el gekleurd vruchtensap

  • Toppings
  • Fruit

  • Granola

  • Chocolade

  • Siroop/pindakaas/chocoladesaus

Bereidingswijze

  • Bekleed een springvorm van 12 cm met bakpapier of vet deze goed in
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Ontdoe de dadels van hun pit
  • Kneed alle ingrediënten voor de bodem tot een stevige deegbal en druk aan in de springvorm
  • Bak de bodem in 12 a 15 minuten af in de oven
  • Laat de bodem afkoelen in de vorm voordat je verder gaat
  • Week de gelatine volgens de verpakking
  • Kleur de yoghurt en proef of je het beslag zoet genoeg vind en voeg anders wat honing toe
  • Roer de klaargemaakt gelatine door de yoghurt en schenk op de bodem
  • Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven
  • Versier na opstijven met vers fruit, chocolade, verse dadels en honing

P.s. ga jij dit taartje maken of een van mijn andere ontbijt recepten? Laat je mij dit dan weten? Vind ik heel erg leuk om te weten! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook en Instagram of gebruik #lislovescooking. Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *