Yoghurt ontbijttaartje

Food fotografie moodboard

Maak je eigen food fotografie moodboard om je foto’s tot leven te laten komen! Een leuke manier om uit te zoeken wat jou stijl is.

En het is gewoon heel leuk om foto’s te kijken!

Een food fotografie moodboard maken om je eigen foto’s te laten spreken is niet alleen leuk om te doen maar ook heel waardevol. Want aan de hand van de door jou uitgekozen foto’s kun je je eigen stijl bepalen. Ga je voor licht en rustig, dark en moodie, druk en kleurrijk of juist weer iets heel anders? Alles kan en dat is juist zo leuk!

De afgelopen tijd volg ik een food fotografie cursus bij FoodLove. Al eerder schreef ik hier een blog over en vandaag schrijf ik mijn tweede blog over fotografie. Les 1 in de Food Fotografie en Essentials e-course was een moodboard van jou stijl maken. Wat vind je mooi, wat spreekt je aan en waar wordt je blij van?

Het moodboard

Ik maakte mijn moodboard op Pinterest en ben uren bezig geweest met plaatjes opzoeken, bewaren en weer verwijderen. Op Pinterest vind je namelijk echt alles en kun je al je opgeslagen foto’s bewaren op één bord.

Het werd mij al snel duidelijk dat ik graag de lichte, heldere en rustige foto’s uitkies. De foto’s waar het gerecht echt uit de foto springt vind ik het mooist. Het gerecht is echt het middelpunt van de foto. Want ik vind wel dat een foto er “echt” moet uitzien en niet helemaal clean. Wat echt grappig is als je nagaat dat al mijn foto’s hiervoor super druk waren. Dus ik wist meteen waar ik aan moest werken!

Nadat ik mijn moodboard gemaakt had ging ik aan de slag met foto’s maken in deze stijl. Ik hield mijn foto’s heel rustig, clean en met veel wit servies. Hier en daar zag je nog wel wat kruimeltjes om het gerecht er echt uit te laten zien, maar mijn foto’s werden rustiger en het gerecht het middelpunt. Ik ben hier zo trots op dat dit mij gewoon gelukt is en ik een foto kan maken waar ik gelukkig van wordt.

Maar na een paar weken merkte ik dat ik mijn foto’s te wit en te clean vond. Opnieuw ging ik een moodboard maken. Dit keer lette ik op foto’s die rustig waren maar wel meer kleur en leven bevatte. De ene foto die ik koos had wat meer kruimeltjes en de andere wat meer kleur. Sommige hadden veel bakjes en soms koos ik weer een foto die totaal clean was.

Mijn stijl

Mijn moodboard heeft nu de rustige en lichte uitstraling die ik wil maar wel met een boel kleur en levendigheid. Je ziet wat kruimeltjes, af en toe een paar bakjes met ingrediënten, een leuk plankje of een overdaad aan klaar. Als ik dan al mijn foto’s naast elkaar zet is mijn stijl duidelijk!

Ik heb lichte foto’s waarin mijn gerecht het middelpunt is! Eromheen liggen wat kruimeltjes van het gerecht, want in het echte leven knoei ik ook áltijd, een doekje en/of wat servies. De setting ziet er echt en gezellig uit en zorgt ervoor dat je het gerecht wilt proeven.

Met mijn stijl in mijn achterhoofd is het veel makkelijker om food foto’s te maken. Ik weet wat ik mooi vind en wil, ik weet hoe ik mijn foto eruit wil lagen zien, dus nu hoef ik de foto alleen nog maar te maken! Het geeft mij zoveel meer rust met foto’s maken dat ik echt blij ben geweest met les 1 van de cursus!

Ik raad het iedereen aan om een moodboard te maken. Het is niet alleen heel waardevol om je eigen stijl en voorkeuren te bepalen maar ook leuk om te doen. Ik sla nog steeds regelmatig nieuwe foto’s op in mijn moodboard en krijg daar zoveel inspiratie van! Laat mij ook vooral jou moodboard zien, vind ik heel leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Volg mij ook vooral op Pinterst!

Have fun!

P.s. wil jij de cursus nou ook doen en nog veel meer tips krijgen over het ontwikkelen van je eigen stijl? Lees dan hier mijn blog over de cursus met leuke kortingscode*.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*