Food fotografie blog

Food fotografie

Food fotografie is echt een vak apart! Maar met veel oefenen, de juiste tips en tricks en een beetje creativiteit ontstaan de mooiste foto’s.

In deze blog wil ik mijn vooruitgang laten zien.

Food fotografie is en blijft een vak apart. Maar met de juiste tips en tricks, een beetje creativiteit en een paar uur achter de camera verder kom je een heel eind. Door jezelf te blijven uitdagen, de nieuwe tips toe te passen en lekker creatief te blijven maak je de mooiste foto’s! Want als je lay-out goed is, je styling mooi en je zelf blij bent met de opmaak zal jou foto dat ook zijn.

Door heel veel te oefenen ben ik al een heel veel vooruit gegaan maar ik vond dat ik er nog net niet was. Daarom ben ik een food fotografie cursus gaan volgen en deze volg ik nog steeds. Ik doe deze heel rustig aan zodat ik echt alle tips en tricks kan toepassen en hier ook van kan leren. Het lijkt mij leuk om jullie vaker meer te vertellen over food fotografie en jullie ook mee te nemen in mijn vooruitgang. Ook heb ik heb een leuke kortingscode voor jullie!

Start food blog en fotografie

Ik ben nu een paar jaar bezig met lislovescooking. De eerste foto’s en recepten zijn ontstaan toen ik aan de Vakschool in Schoonhoven, opleiding tot goudsmid, zat. De eerste recepten en foto’s zijn gemaakt in mijn oude, donkere, scheve studenten kamertje met mijn telefoon. Nu ik een paar jaar verder ben, in een mooier huisje woon en een echte camera heb vond ik het wel tijd om mijn food fotografie te gaan verbeteren.

Ik volg momenteel twee food fotografie cursussen. Deze doe ik online bij FoodLoveAcademy. Ik volg bij Stefanie (ook wel FoodLoveBlog op Instagram) de Foodstyling & Fotografie essentials e-course en de Manuel Mode Masterclass e-course. Door eerst alle lessen van de styling cursus te doen krijg ik gevoel hoe je de styling mooi kunt opmaken en hoe je eten er het mooist en optimaalst uitziet. Daarna ga ik beginnen aan de manuel mode cursus. Zo kan ik alle tips van de ene cursus toepassen in de volgende cursus!

Vooruitgang

Zelf zie ik al heel veel verschillen. Kijk maar naar de foto’s hieronder. De eerste foto’s zijn genomen met mijn telefoon of zonder dat ik weet wat ik precies doe en de foto ernaast ik met de tips en tricks die ik al geleerd heb!

Mijn foto’s zijn helderder, fijner om naar te kijken en minder druk. Ik had altijd al wel het idee dat er iets niet klopte, maar ik wist echt niet wat. Mijn foto’s waren heel druk omdat ik dacht dat dat fijner was om naar te kijken, maar ik vind een rustige, witte en juist cleanere look veel mooier! Hier was ik nooit op gekomen zonder de cursus te doen. Mijn grootste leerpunten zijn nog steeds rust, een goede layout en meer natuurlijk licht creëren. Maar dit ga ik allemaal nog leren en mee aan de slag!

Cursus

En omdat ik zelf zo enthousiast wordt van de cursus en het zo leuk vind om te doen ga ik hier vaker over schrijven. Het lijkt mij leuk om met jullie mijn moodboard te delen, de stappen die ik neem tot een foto en hoe ik ervoor zorg dat het eten er ook daadwerkelijk lekker uitziet. Natuurlijk verklap ik niet alles, want anders heeft Stefanie niks meer aan de cursus en die kan ik juist zo aanraden!

Als je de code LISLOVES25 gebruikt krijg je €25,- korting op de Foodstyling & Fotografie Essentials cursus en op de Manul Mode Masterclass! Hier vind je de cursussen!

Zelf vind ik het heel leuk dat ik dit aan jullie mag weggeven en ik hoop dat ik er iemand mee kan helpen en inspireren om aan de slag te gaan. Want het is zo leuk om te doen. Ik kan er echt mijn creativiteit in kwijt 🙂

Groetjes Melissa

P.s. laat het mij vooral weten als je vragen hebt, tips hebt of ook een cursus doet! Vind ik alleen maar leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En volg je mij al op Pinterest?

*De kortingscode is een affiliate link. Dit houd in dat ik wat verdien als jij de cursus koopt. Voor mij heel fijn want zo kan ik blijven werken aan mijn foodblog.

3 Comments

  1. Pingback: Food fotografie moodboard • lislovescooking

  2. Sylvie v Kampen

    Hoi Melissa,

    Nuttig artikel! Ik heb zelf ook al meerdere cursussen gevold en probeer al langer om mooie foto’s van eten en drinken te maken. Alleen lukt het me maar niet, wat is nu handig? Het blijven proberen en meerdere cursussen volgen of het laten uitbesteden aan een bedrijf die er gespecialiseerd in is zoals https://boefkik.nl/ ?

    • Hey Sylvie, het beste is om door te gaan. Ik heb er drie a vier jaar over gedaan voordat ik kan wat ik nu kan en dan ga ik ook nog regelmatig de mist in! Ik heb meerdere cursussen gedaan en heel veel geoefend en uiteindelijk werd ik beter!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*