Holistische falafel bowl

Holistische falafel bowl

Holistische falafel bowl met bloemkoolrijst en romige tahin dressing. Een heerlijk lichte maaltijd vol groente en smaken.

Heerlijke smaken in een vegetarische bowl.

Dit is een falafel bowl geïnspireerd op de holistische levensstijl. De bowl zit vol groente en wordt geserveerd met een romige tahin saus. De krokante falafel maakt deze maaltijd helemaal compleet!

Nu hoor ik je denken ‘Wat is een holistisch levensstijl?’ Dat moest ik zelf ook even opzoeken. Holisme staat voor eenheid en heelheid. Dit houdt in dat je denken en leven meer in balans zijn. Je lichaam, geest, energie en spirit zijn meer één. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik er zelf niet zo heel veel verstand van heb, maar er zijn mensen die dat wel hebben!

Ik deel deze post ook omdat Lucy van @yourmealplannners en @Yolentha een Holistisch Detox pakket hebben opgezet. Zoals de meeste van jullie weten werken Lucy en ik vaker samen. Zo hebben we het All Day Brunch e-book gemaakt en het Zomer buiten e-book. Nu is ze bezig met deze detox en vind ik het leuk om dit met jullie te delen.

De Holistische Detox

Want hoewel ik vaak mijn nuchtere zelf ben, ben ik zeker veranderd door Lucy. Ze laat mij buiten mijn comfortzone denken en dat is met deze holistische levensstijl voor mij vaak het geval. Ik eet tegenwoordig steeds meer pure producten, doe aan yoga en pilates, loop rondjes buiten en neem vaker mijn rust. Maar om terug te komen op de Detox. Lucy en Yolentha hebben een Holistische Detox ontwikkeld. Ik citeer van hun promotie: “

“Dankzij holistisch denken en leven zul je meer balans, rust en geluk in het leven ervaren. Detox staat onder andere voor een reset van je immuunsysteem en spijsvertering, om die reden beginnen wij het 10-daagse programma met een 3-daagse sap juice detox van Superfoodguru. Na deze tastbare detox zullen we je stimuleren en motiveren letterlijk het roer om te gooien zodat je kunt toewerken naar een holistische manier van denken en leven; vandaar de naam ‘Holistische Detox’. Je mag vertrouwen op het zelfhelend vermogen en de verbinding gaan ervaren met het grotere geheel. Wij hebben met veel enthousiasme gewerkt aan dit mooie product en we hopen jou hiermee te mogen inspireren en motiveren.”

Je begint met een driedaagse sapkuur, vervolgens eet je drie dagen lang detox soepjes en daarna bouw je je maaltijden weer op. Verder doe je aan intermitting fasting, doe je elke dag minimaal 20 minuten iets helemaal voor jezelf en doe je aan yoga en pilates.

Lees vooral even de promotie hier. Dan snap je veel beter wat ik bedoel! En ik heb nog iets leuks voor jullie. Ik mag namelijk een kortingscode weggeven voor de webshop! De code is HEALTHYWITHLIS en als je die gebruikt krijg je 10% korting op de Detox!

Nu ben ik niet helemaal van het detoxen maar wel van nieuwe recepten uitproberen! Zo heeft Lucy een heerlijke bowl in de detox staan. Namelijk een doperwten falafel bowl met een heerlijke tahin saus. Geloof mij maar dat je die saus vaker wilt gaan maken! Verder serveert ze er heerlijk veel groente bij en is de bowl erg makkelijk te maken.

Om toch een beetje in Lislovescooking stijl te blijven heb ik de bowl wel iets aangepast. Hij past nu niet meer in de detox maar nog wel in de Holistische levensstijl. Ik maakte de bowl met kant-en-klare falafel en kookte er apart wat doperwten bij. Hierdoor is deze bowl nog makkelijker te maken en nog sneller klaar!

Geef deze bowl zeker een kans want hij smaakt echt heel goed! Zelf ga ik hem zeker vaker maken want snel en lekker eten houd ik van.

Holistische falafel bowl

Holistische falafel bowl

Holistische falafel bowl met bloemkoolrijst en romige tahin dressing. Een heerlijk lichte maaltijd vol groente en smaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang dinner, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Tahin dressing

 • 8 el lichte tahin
 • 7 el water
 • 1 teen knoflook
 • 1 tl sambal
 • 1/2 limoen sap
 • 1 el verse peterselie fijngehakt

Salade

 • 200 gram falafel
 • 400 gram bloemkool rijst
 • 1 gele paprika
 • 8 mini augurken
 • 150 gram verse spinazie
 • 75 gram doperwten
 • 1 el sesamzaadjes geroosterd

Instructies
 

 • Bereid de falafel volgens de verpakking.
 • Kook de doperwten gaar in ongeveer 8 a 10 minuten.
 • Pers het teentje knoflook uit en meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar tot een romige saus.
 • Snijd de paprika in reepjes en de augurken in stukjes.
 • Roerbak de bloemkoolrijst in wat olie voor ongeveer 7 minuten. Voeg de paprika reepjes toe en bak die nog even mee totdat ze beginnen te kleuren.
 • Verdeel de spinazie over de borden met de bloemkoolrijst, augurk, paprika, doperwten en falafel. Serveer met de romige tahin saus en sesamzaadjes.
Trefwoord avondeten, bloemkoolrijst, bowl, detox, dinner, falafel, groente, holistisch, lunch, tahin

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze falafel bowl vind en of je deze gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik alleen maar leuk en Lucy en Yolentha ook. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar meer van mijn vegetarische maaltijden.

Sla dit recept op op Pinterest!
Holistische falafel bowl

One Comment

 1. Pingback: Food fotografie moodboard • lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*