Gebakken havermout met peer

Havermout uit de oven met peer

Havermout… Ik houd er van in alle soorten en maten. 

Als ik wat tijd over heb in de ochtend vind ik het lekker om mijn havermout te bakken in de oven. Je krijgt hierdoor een krokant korstje op je havermout en de peer gaat naar stoofpeertjes smaken!  

Mocht je dit nou ook willen maken dan kan dat heel gemakkelijk! Ook kun je dit havermoutje goed koud eten en in de avond voor bereiden. Bak in de ochtend je havermoutje af of eet hem koud wanneer jij tijd hebt.

Ik vind beide varianten erg lekker!

Gebakken havermout met peer

Recipe by lislovescooking
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediƫnten

  • 40 gr havermout

  • 1 peer

  • 1 el rozijnen

  • 1 tl kaneel

  • 100 ml (amandel)melk

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de peer en snijd deze in blokjes
  • Meng de havermout met de melk en het kaneel
  • Roer de peer en de rozijnen door je havermout mengsel
  • Schep alles in een ovenbestendig bakje en strijk de bovenkant glad
  • Bak je havermoutje voor 30 minuten in de oven

Notities

  • Zowel warm als koud erg lekker

P.s. ga jij dit nou maken? Laat je mij dit dan weten? Vind ik leuk! Een reactie kan hieronder of op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *