Gebakken havermout met peer

Gebakken havermout met peer

Gebakken havermout met peer uit de oven. Een makkelijke en smaakvolle manier om je standaard havermoutpap op te leuken!

De smaak van stoofpeertjes in je ontbijt.

Dit is een makkelijk recept voor gebakken havermout met peer uit de oven. Binnen no-time staat dit glutenvrije ontbijtje bij jou op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten te mengen en de oven zijn werk te laten doen!

Zoals ik hierboven al beschreef is dit een heel simpel recept voor een heel lekker ontbijt. Ik hou van havermout. Je kunt er zoveel kanten mee op. Je hebt dan standaard havermoutpap of de overnight oats, maar je kunt havermout ook heel goed bakken in de oven. Hierdoor heb je een ontbijtje die lekker verwarmend is met een smeuïge binnenkant maar wel krokante bovenkant. En deze twee structuren gaan zo goed samen! 

Gebakken havermout met peer

Ik maak dit ontbijtje regelmatig. Het kost niet heel veel meer tijd dan een normaal schaaltje havermout en smaakt toch zo anders. Als ik weinig tijd heb in de ochtend doe ik de voorbereidingen in de avond. Dan schuif ik in de ochtend het ontbijtje in de oven en ga ik douchen en mij klaarmaken voor werk. Wanneer ik mijn ontbijt meeneem dan maak ik deze gebakken havermout in de avond en eet ik hem de volgende dag koud. Beide varianten vind ik super lekker!

De peer wordt zo lekker zacht en zoet van smaak. Eigenlijk karamelliseert die een beetje in zijn eigen natuurlijke suikers. De rozijnen zorgen voor een zoete toevoeging en de amandelmelk voor een lekkere smeuïge structuur. Als ik het zo opschrijf vind ik het zeker niet raar dat ik hier zo van geniet!

Ga zelf lekker aan de slag en geniet van dit ontbijt!

Gebakken havermout met peer

Gebakken havermout met peer

Gebakken havermout met peer uit de oven. Een makkelijke en smaakvolle manier om je standaard havermoutpap op te leuken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

 • 40 gram (glutenvrije) havermout
 • 100 ml amandelmelk
 • 1 tl kaneel
 • 1 peer
 • 1 el rozijnen

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Was de peer en snijd deze in blokjes.
 • Meng de havermout met de melk en het kaneel en schep de peer en de rozijnen door je havermout mengsel.
 • Schep je beslag in een ovenbestendig bakje en strijk de bovenkant glad.
 • Bak je havermoutje voor 30 minuten in de oven totdat die smeuïg is en krokant van boven.
 • Zowel warm als koud lekker!
Trefwoord amandelmelk, baked oats, glutenvrij, havermout, kaneel, lactose vrij, ontbijt, peer, rozijnen

P.s. ga jij dit nou maken? Laat je mij dit dan weten? Vind ik leuk! Een reactie kan hieronder of op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier voor al mijn ontbijt recepten!

Bewaar het recept ook op Pinterest!
Gebakken havermout met peer

7 Comments

 1. Dag Melissa,
  Opzoek naar nieuwe ontbijtrecepten ben ik per toeval op dit gerecht en je site gekomen.
  Ik heb het meteen geprobeerd en het was heerlijk!
  Groetjes,
  Sven

 2. Hoi hoi! Zojuist gemaakt. Moe thet binnenste nat blijven of echt gebakken zijn? Ik heb de hoeveelheden verdubbeld en het binnenste is nog nat. Alvast bedankt

  • Hoi, Wat leuk! Het binnenste hoort een beetje nat te blijven, baked oats zijn nooit helemaal doorbakken. Maar als je de recepten hebt verdubbelt zou ik de baktijd ook verdubbelen. Houd dan wel goed in de gaten of de bovenkant niet verbrand, dek indien nodig af met aluminiumfolie de eerste 25 minuten!

 3. Pingback: Food fotografie moodboard • lislovescooking

 4. Pingback: Glutenvrije carrotcake baked oats • Lislovescooking

 5. Pingback: Top 10 glutenvrije herfst ontbijtjes • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*