Havermout uit de oven met peer
Havermout… Ik houd er van in alle soorten en maten.
Als ik wat tijd over heb in de ochtend vind ik het lekker om mijn havermout te bakken in de oven. Je krijgt hierdoor een krokant korstje op je havermout en de peer gaat naar stoofpeertjes smaken!
Mocht je dit nou ook willen maken dan kan dat heel gemakkelijk! Ook kun je dit havermoutje goed koud eten en in de avond voor bereiden. Bak in de ochtend je havermoutje af of eet hem koud wanneer jij tijd hebt.
Ik vind beide varianten erg lekker!
Gebakken havermout met peer
Course: Ontbijt4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
40 gr havermout
1 peer
1 el rozijnen
1 tl kaneel
100 ml (amandel)melk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was de peer en snijd deze in blokjes
- Meng de havermout met de melk en het kaneel
- Roer de peer en de rozijnen door je havermout mengsel
- Schep alles in een ovenbestendig bakje en strijk de bovenkant glad
- Bak je havermoutje voor 30 minuten in de oven
Notities
- Zowel warm als koud erg lekker
P.s. ga jij dit nou maken? Laat je mij dit dan weten? Vind ik leuk! Een reactie kan hieronder of op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Dag Melissa,
Opzoek naar nieuwe ontbijtrecepten ben ik per toeval op dit gerecht en je site gekomen.
Ik heb het meteen geprobeerd en het was heerlijk!
Groetjes,
Sven
Wat super leuk om te horen! Dankjewel en ik hoop dat ik veel inspiratie kan geven 😉
Hoi hoi! Zojuist gemaakt. Moe thet binnenste nat blijven of echt gebakken zijn? Ik heb de hoeveelheden verdubbeld en het binnenste is nog nat. Alvast bedankt
Hoi, Wat leuk! Het binnenste hoort een beetje nat te blijven, baked oats zijn nooit helemaal doorbakken. Maar als je de recepten hebt verdubbelt zou ik de baktijd ook verdubbelen. Houd dan wel goed in de gaten of de bovenkant niet verbrand, dek indien nodig af met aluminiumfolie de eerste 25 minuten!