Glutenvrije carrotcake baked oats

Glutenvrije carrotcake baked oats

Glutenvrije carrotcake baked oats om je dag mee te beginnen! Een heerlijk warm ontbijt dat makkelijk en snel te maken is.

Carrotcake is altijd goed!

Start je dag goed met deze glutenvrije carrotcake baked oats. Een makkelijk, warm en gezond ontbijt die snel te maken is. Zowel warm als koud erg lekker. Top af met jouw favoriete fruit en klaar is je ontbijtje.

Ik ben echt gek op baked oats, oftewel gebakken havermout. Het is net even anders dan je standaard bakje havermout terwijl je eigenlijk dezelfde ingrediënten gebruikt. Mijn eerste baked oats recept op mijn blog was deze gebakken havermout met peer, maar ik experimenteer er nog steeds enorm op los.

Glutenvrije carrotcake baked oats

Dit keer ging ik voor een variant met wortel. Want ik ben nou eenmaal gek op de smaak van worteltaart. En het fijne aan dit recept is dat je twee porties maakt. Zo heb je gelijk een portie voor de volgende dag, of vries je baked oats gebakken en al in en warm hem in de ochtend alleen nog maar op.

De wortel en de banaan zorgen voor een lekkere smeuïge structuur van de havermout. De amandelen zorgen voor een krokantje en de rozijnen zijn lekker zoet. Top je baked oats daarna af met jouw favoriete toppings als banaan, appel of blauwe bessen bijvoorbeeld en klaar is je ontbijt.

Terwijl jij je klaarmaakt voor de dag staat dit ontbijt in de oven gaar en warm te worden. Zodra jij dan klaar bent is jouw ontbijt dat ook. Op deze manier kan je relaxt beginnen aan jou dag.

Geniet ervan!

Glutenvrije carrotcake baked oats

Glutenvrije carrotcake baked oats

Glutenvrije carrotcake baked oats om je dag mee te beginnen! Een heerlijk warm ontbijt dat makkelijk en snel te maken is.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 ontbijtjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram wortel
  • 1/2 banaan
  • 60 gram (glutenvrije)havermout
  • 60 gram (lactose vrije)kwark
  • 25 ml (amandel)melk
  • 20 gram amandelen
  • 1 el rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing/maple syrup
  • 1 tl bakpoeder

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en zet twee ovenbestendige bakjes op het aanrecht klaar.
  • Rasp de wortel, prak de banaan fijn en hak de amandelen in grove stukken.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en verdeel dit over de twee bakjes.
  • Bak je havermout voor 25 minuten af in de oven.
  • Serveer met vers fruit en wat kwark. Zowel warm als koud erg lekker.

Notities

Dit recept is in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord baked oats, carrot, carrotcake, gebakken havermout, glutenvrij, havermout, kaneel, lactose vrij, ontbijt, worteltaart

P.s. ga jij dit lekkere ontbijtje maken? Laat mij dit dan weten! Vind ik leuk om te zien en horen! Een reactie kan hieronder of op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier voor al mijn ontbijt recepten!

Bewaar het recept ook op Pinterest!
Glutenvrije carrotcake baked oats

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*