Kwarkbroodje 2.0

Kwarkbroodje 2.0

Een klein glutenvrij kwarkbroodje die gevuld is met gedroogde vijgen, pinda’s en stukjes geitenkaas zodat elke hap een heerlijke smaak heeft

Vernieuwd kwarkbroodje

Dit vis een klein glutenvrij kwarkbroodje gevuld met gedroogde vijgen, pinda’s en stukjes geitenkaas. Een smaakbeleving bij elke hap! Van zulke lunchtaartjes wordt ik altijd heel blij en maak ze daarom vaak met veel plezier!

Kwarkbroodjes zijn toch zo makkelijk om te maken en mee te nemen. In 40 minuten is je lunch klaar en invriezen kan ook nog! Dit is ideaal als je het mij vraagt. Een keer per week duik ik de keuken in, maak een paar van dit soort broodjes en vries ze daarna lekker in! Zo heb ik elke keer een lekkere lunch waar ik van geniet op werk.

Maar om de lunch toch een beetje gevarieerd te houden heb ik een nieuwe variant gemaakt. Een broodje met vijgen, geitenkaas, stroop en pinda’s. Eigenlijk lijkt die heel erg op het kwarkbroodjes met dadels, geitenkaas en honing… Maar deze variartie is zo lekker dat ik er gewoon nog een recept van heb gemaakt! Want als ik iets echt enorm lekker vind deel ik het graag zo vaak mogelijk met jullie!

Kwarkbroodje met vijgen, geitenkaas en amandelen

Het leuke van deze kwarkbroodjes vind ik dat je er zo lekker mee kan variëren. Een ronde of cake bakvorm zorgt al voor een verschil in uiterlijk. Maar je kunt ook amandelen en vijgenspread, zoals de foto hierboven, toevoegen. Of juist brie en honing, stroop en oude kaas… Er zijn zoveel mogelijkheden. De basis blijft hetzelfde maar je kunt leuk spelen met de vullingen van dit taartje. Pas het taartje aan naar jouw smaakbeleving en dit taartje zal jouw niet teleurstellen! Ik blijf er voorlopig nog lekkere variaties op maken.

Kwarkbroodje 2.0

Recipe by lislovescooking
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 40 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 40 gr kwark

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 schijfje geitenkaas

  • 2 gedroogde vijgen

  • 1/2 el (peren)stroop

  • 1 el pinda’s

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en maak een bakvorm klaar om te gebruiken
  • Verbrokkel de geitenkaas en snijd de vijgen in kleine stukjes
  • Voeg het meel, de kwark, het bakpoeder, de stroop en de helft van de vijgen, geitenkaas en pinda’s bij elkaar en roer dit goed door elkaar
  • Doe het mengsel in je bakvorm en drapeer de rest van de ingrediënten er over heen
  • Bak je kwarkbroodje voor 30 minuten goudbruin

Nu heb je weer snel een lekker broodje… Eet smakelijk!

P.s. ga jij dit kwarkbroodje of een van mijn andere lunchtaartjes maken en smaakt die goed? Laat je dit mij dan weten? Dit kan door een reactie hieronder achter te laten of mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *