Vullende appel ontbijt smoothie

Appel ontbijt smoothie

Vullende appel ontbijt smoothie van boekweitkorrels. Glutenvrij ontbijtje van een voedzame smoothie met warme kruiden en appel!

Gezonde start van de dag

Vullende appel ontbijt smoothie van boekweitkorrels of havermout. Een makkelijk glutenvrij ontbijtje van een voedzame smoothie met warme kruiden en stukjes appel! Een ontbijtje die vullend, voedzaam, gezond en ook nog eens lekker is… Dit zijn ontbijtjes waar ik blij van wordt!

Zelf eet of drink ik niet vaak smoothies. Het enige vruchtendrankje dat ik ook drink is verse sinaasappelsap. Persoonlijk eet ik liever mijn fruit dan dat ik het drink. Maar sinds er dingen bestaan als smoothiebowls was ik toch best wel geïntrigeerd. Ze zien er altijd zo mooi en lekker uit. Helaas kwam ik er bij het maken van een echte smoothiebowl achter dat ik echt niet van smoothies houd…

Vullende appel smoothie met warme kruiden en geserveerd in een coconut bowl

Dit vond ik zo teleurstellend dat ik aan de slag ging met een smoothiebowl te maken die ik wel lekker vind! In dit recept heb ik boekweitkorrels gebruikt maar je kunt ook havermout gebruiken. Eigenlijk maakte ik meer een soort papje en pureerde ik daar fruit door heen. Doordat je dan een bite in je smoothie krijgt was ik meteen verliefd op de smaak en ook de structuur!

Deze smoothie is vullend, vol fruit en smaakt helemaal top door de Chinese-5 spice kruiden. In dit kruiden mengsel zit onder andere kaneel maar ook een beetje meer pit. Dit past heel goed bij de appel, boekweit en de rozijnen. Versier je smoothiebowl met wat extra appel, kaneel en (glutenvrije)granola. Je zult zien dat je een onwijs lekker ontbijtje krijgt die zowel warm als koud goed smaakt!

Appel ontbijt smoothie

Recipe by lislovescooking
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

 • 35 gr boekweit/havermout

 • 175 ml (amandel)melk

 • 1 appel

 • 1 tl kaneel

 • 1/2 tl Chinese 5 spice of kaneel

 • 1 tl honing

 • 1 el rozijnen

Bereidingswijze

 • Kook de boekweit met de melk totdat de boekweit gaar is (ongeveer 10 minuten) en giet NIET af
 • Snijd 2/3 in grove stukken en houd het laatste deel apart
 • Voeg de gekookte boekweit met de melk, kruiden, honing en 2/3 appel in een blender en maak er een smeuïg mengsel van
 • Snijd het laatste deel van de appel in kleine stukjes en voeg dit samen met de rozijnen toe aan je smoothie

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze smoothie vind! Hij hoort zeker bij één van mijn favoriete ontbijtjes! Laat je mij jou reactie weten? Dit kan hieronder in de reacties maar ook door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Naast smoothies heb ik ook nog een heleboel andere lekkere ontbijt recepten welke je misschien leuk vind om te bekijken!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*