Gebakken havermout met kaki

Gebakken havermout met kaki

Gebakken havermout met herfst fruit kaki! Dit is een makkelijk maar super lekker ontbijtje met herfstige smaken die je verwarmen.

Oven baked oats met herfst fruit

Gebakken havermout met het herfstige fruitsoort kaki! Dit is een makkelijk maar super lekker ontbijtje met herfstige smaken die je zullen verwarmen. Makkelijk en voedzaam met ook nog eens heel veel smaak! Dit is een ontbijtje waar ik blij van wordt!

Kaki is een fruit die ik graag koop zodra het weer herfst wordt. De zoete smaak doet mij goed en is lekker om uit het vuistje te eten of te gebruiken bij de maaltijd. Regelmatig snijd ik dit stuk herfstfruit in plakjes om bij mijn glutenvrije kwark pancakes te eten, door mijn havermout te roeren of zoals in dit geval om mee te bakken met de havermout.

Dit is een ontbijtje dat erg makkelijk te maken is en je kunt het dan ook bijna geen recept noemen… Wat ik wel weet is dat ik het heel lekker vindt en het daarom graag met jullie deel!

Het mooie aan dit recept is dat het smaakeffect heel groot is maar de bereiding nauwelijks tijd kost. De oven doet het meeste werk! Snijd de kaki in stukjes, roer er wat specerijen, melk, kwark en havermout doorheen en het kan allemaal zo de oven in. Ik zei het toch, een kind kan de was doen!

Vaak maak ik dit ontbijtje de avond van te voren al klaar zodat dit ontvuhrhe in de ochtend alleen nog maar de oven in moet. Al is die koud, en on the go ook erg lekker!

Gebakken havermout met kaki

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

 • 30 gr havermout

 • 2 el magere kwark

 • 75 ml (amandel)melk

 • 1 el rozijnen

 • 1 tl kaneel

 • 1 kaki

 • Optioneel: honing naar smaak

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven op voor op 180 graden
 • Snijd de kaki in kleine stukjes (ik bewaarde 2 plakjes voor bovenop)
 • Meng de havermout, kwark, melk, rozijnen, kaneel en kaki
 • Doe het mengsel in een ovenbestendig bakje
 • Bak de havermout voor 25 minuten

P.s. Ik ben benieuwd wat jij van gebakken havermout en van kaki vind. Laat je mij dit weten? Dit kan via de reacties hieronder of via Facebook en Instagram of gebruik #lislovescooking. Kijk ook eens hier voor nog veel meer ontbijt inspiratie!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*