Knapperige kikkererwten snack

Knapperige kikkererwten snack

Zelfgebakken hartige snack van knapperige kikkererwten in een gekruid jasje. Makkelijke snack om zelf te maken en om los te eten of bij een maaltijd!

Glutenvrije zoute snack

Zelfgebakken hartige snack van knapperige kikkererwten in een heerlijk gekruid jasje. Dit is een makkelijke snack om zelf te maken, om van te snacken maar ook om te eten of bij een maaltijd!

Snacks zijn er in alle soorten en maten! Grote snacks, kleine snackies, zoute smaak, hartige smaak, zoete smaak en ga zo maar door! Zelf ben ik gek op chips. Kom maar door met dat krokante hapje! Ik heb er zelfs een heel recept over gemaakt.

Maar soms, soms heb ik trek in een gezondere en kleinere variant van een zak chips. Sinds ik een Airfryer heb speelt het idee om kikkererwten te roosteren al heel lang in mijn hoofd. Je moet ze namelijk super knapperig kunnen krijgen, bijna net zo knapperig al chips!

En dit heb ik dus uitgeprobeerd. Ik heb de Airfryer aangeslingerd, de kikkererwten laten uitlekken, gekruid, ingesmeerd met olie en in de Airfryer gedaan. Twintig minuten later had ik een super krokant snackje!

Ik vond dit echt heel erg lekker. Op deze manier heb ik een lekker zou hapje waar ik erg van geniet. Niet alleen heel lekker op een borrelplank, bij de guacamole maar ook geserveerd bij gebakken of gevulde groente, over de stampot als vleesvervanger of bij de rijst/couscous. Dit hapje pakte zoveel beter uit dan ik had verwacht!

Knapperige kikkererwten snack
Je kunt de kikkererwten ook serveren bij een ander gerecht. Hier maakte ik de gevulde paprika’s met hummus uit het kookboek powerfoodies van Rens Kroes. Ik at er geitenkaas bolletjes bij en dan de knapperige kikkererwten geserveerd met een frisse salade!

Maar nu heb ik nog één dingetje te vertellen voordat ik jullie het recept geef… Je kunt deze knapperige snack ook maken in de oven! Ja echt waar, ze worden dan net zo knapperig… Het enige is dat het 10 minuutjes langer duurt. Maar ik denk niet dat dat zo’n ramp is!

Heel veel plezier met het maken van deze snack en geniet ervan. Ik ben benieuwd of jij ze eet als snack of bij een gerecht!

Knapperige kikkererwten snack

Recipe by lislovescookingCourse: Snack
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

 • blikje kikkererwten van 200 gr

 • 1 el olijfolie

 • 1 tl kruiden als ras el hanout of paprika poeder *

 • 1/4 tl komijn poeder

 • 1/4 tl paprika poeder

 • zout/peper

  *ik gebruikte de liquid spice blend ras el hanout van Verstegen kruiden

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 200 graden of verwarm de Airfryer voor
 • Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier
 • Kruid de kikkererwten met de kruiden en met de olie
 • Leg de kikkererwten op de met bakpapier bekleedde bakplaat of schep ze in de Airfryer
 • Bak de kikkererwten in 15 min krokant in de Airfryer en in 25 a 30 min in de oven
 • Bewaar de kikkererwten in een goed afgesloten trommel zodat ze goed knapperig blijven

P.s. ik ben benieuwd of jij deze snack lekker vind en of je hem eet als snack of ergens bij. Laat je mij weten wat je er van vind? Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En ik heb nog veel meer lekkere hartige hapjes hier staan!

* De Verstegen kruiden heb ik gekregen maar ben oprecht fan. Ik zal geen producten of merken delen waar ik niet 100% achter sta!

11 Comments

 1. Lekker man

 2. Hoi!! Net gemaakt, maar zo droog geworden.. Dus vroeg me af op welke stand je de airfryer hebt staan. Niet op diepvries waarschijnlijk zoals ik haha. Want dan is 15 min. echt te lang helaas.

  • Wat naar om te horen. Ze worden ook niet zo vet als nootjes of chipjes hoor…. Maar ik had hem op de frietjes stand staan! Misschien dat dat nog helpt? N echt goed kruiden!

 3. Dat vind ik leuk om te horen!! Geniet ervan:)

 4. Pingback: Gezond snacken! – Your Meal Planners

 5. Jennifer

  Net gemaakt, maar ze zijn bij mij niet knapperig.

 6. Super lekkere snack!
  Heb ze in de airfryer gemaakt en ze zijn lekker knapperig!
  Topreceptje!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*