Glutenvrije baked oats met appel en blauwe bessen

Glutenvrije baked oats met appel en blauwe bessen

Glutenvrije baked oats met appel en blauwe bessen. Een heerlijk ontbijt dat snel gemaakt is en vol gezonde ingrediënten zit!

Een favoriet ontbijt bij mij thuis!

Glutenvrije baked oats met appel en blauwe bessen. Een heerlijk ontbijt dat snel gemaakt is en vol gezonde ingrediënten zit!

Makkelijke glutenvrije baked oats met appel en blauwe bessen. Ideaal om te mealpreppen, gezond en vol goede ingrediënten. Gemaakt van havermout, muesli, banaan en natuurlijk appel en blauwe bessen. Eén keer maken en vier keer van eten!

Ik ben gek op baked oats. Een makkelijk en snel ontbijt maar toch even anders dan een standaard bakje havermout. Het is dan ook niet gek dat er al meerdere baked oats recepten op mijn blog staan. Dit recept is gemaakt met mijn favoriete fruit, appel en blauwe bessen, en voor meerdere personen. Hierdoor hoef je maar één keer in de keuken te staan en kan je er vier ontbijtjes uithalen. Ideaal als je het mij vraagt.

Het recept is super makkelijk te maken. Je prakt de banaan, die als ei vervanger en als natuurlijk zoetmiddel fungeert, roert daar de havermout, muesli, kaneel, melk en kwark doorheen. Vervolgens spatel je het fruit door het beslag. Dan alles in een ovenbestendig schaaltje en bakken maar.

Je kan de baked oats serveren met wat meer vers fruit, wat nootjes of granola en een goeie lepel kwark. Zowel lekker warm of koud en dit ontbijt blijft wel drie dagen goed in de koelkast. En heb je nou geen blauwe bessen in huis? Dan zijn frambozen ook een top idee!

Glutenvrije baked oats met appel en blauwe bessen

Glutenvrije baked oats met appel en blauwe bessen

Glutenvrije baked oats met appel en blauwe bessen. Een heerlijk ontbijt dat snel gemaakt is en vol gezonde ingrediënten zit!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt
Porties 4 ontbijtjes

Ingrediënten
  

  • 110 gram (glutenvrije) havermout
  • 50 gram (glutenvrije) muesli
  • 150 gram (lactose vrije) kwark
  • 1 banaan rijp
  • 50 ml amandelmelk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 1 appel
  • 70 gram blauwe bessen
  • 2 el ahorn siroop optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Snijd de appel in stukjes/plakjes.
  • Prak de banaan en roer hier de kwark, melk en eventueel het zoetmiddel doorheen.
  • Schep vervolgens de havermout, muesli, bakpoeder, kaneel en het zoet door het beslag totdat alles goed gemengd is.
  • Verdeel de blauwe bessen over de ovenschaal en schep vervolgens het beslag hier overheen. Als laatste verdeel je de appel over het beslag.
  • Bak de baked oats voor 35 a 40 minuten in de oven totdat die mooi goudbruin kleurt en stevig aanvoelt.
  • Serveer met extra fruit en wat van jouw favoriete kwark.
  • Geniet ervan!
Trefwoord appel, baked oats, banaan, blauwe besen, gebakken havermout, glutenvrij, kwark, lactose vrij, muesli, oats, ontbijt, ontbijttaartje

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit recept vindt. Laat je mij dit weten? Je kan in de reacties hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar al mijn ontbijt recepten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*