Chocolade koekjes van boekweitmeel
Vandaag deel ik een simpel maar lekker recept voor KOEKJES
Al een paar weken lang bak ik alle koekjes op stage. Ik vind dit super leuk om te doen en het leert mij bakken. Je kunt zoveel verschillende koekjes maken… Niet alleen kun je variëren in kruiden, suikers, fruit, nootjes, chocolade, glazuur, sprinkels, honing en ga zo maar door, maar je kunt ook variëren in de verschillende meelsoorten.
De koekjes die ik op stage bak moeten voldoen aan een paar eisen:
1: de koekjes mogen niet te groot zijn
2: de koekjes moeten een paar dagen goed blijven in een koektrommel 3: de koekjes moeten glutenvrij zijn
Nu heb ik geen glutenallergie en was het voor mij daarom in het begin best zoeken naar het beste meel. Uiteindelijk heb ik gekozen voor boekweitmeel omdat de smaak mij het meeste aanstond. Deze koekjes zijn ook gemaakt met kokosolie in plaats van boter. De enige reden waarom ik dat gedaan heb was omdat ik ook daarmee aan het experimenteren was!
Tip van mij: houd de koekjes goed in de gaten als ze in de oven zitten. Mijn oven is heel oud en daarom niet meer zo sterk in temperatuur. Soms duurt het bij mij wel 20 minuten voordat ze helemaal gaar zijn… Dit kan bij jou verschillen en daarom is het verstandig om de koekjes goed in de gaten te houden.
Glutenvrije chocochip koekjes
Course: Koekjes4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
150 gr boekweitmeel
55 gr kokosolie
1 ei
90 gr (riet)suiker
1 zakje vanille suiker
1/2 tl bakpoeder
50 gr chocolade
snufje zout
Bereidingswijze
- Zorg ervoor dat je kokosolie net niet helemaal vloeibaar is door de olie te smelten in de magnetron
- Meng de bijna gesmolten kokosolie met je boekweitmeel, het ei, de suiker en het bakpoeder tot een glad mengsel
- Schep de chocolade door het beslag
- Dek je mengkom af met het vershoudfolie en zet je beslag voor 1 uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Maak balletjes van je koekjesbeslag en druk deze balletjes plat
- Bak de balletjes ca. 15 minuten gaar en knapperig in de oven. Je kunt zien wanneer ze klaar zijn als de randjes een goudbruin beginnen te kleuren
- Laat je koekjes afkoelen buiten de oven en het liefst op een rooster
Notities
- De koekjes blijven ongeveer 5 dagen lekker in een goed afgesloten koektrommel
P.s. Ik hoor graag wat je van de koekjes vind. Mocht je ze gebakken hebben vind ik dat leuk om te horen. Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik de #lislovescookies
Ik ben glutenvrij en heb dit recept al een paar keer vaker gebruikt en variatie in het recept geprobeerd met hagelslag, vlokken en ook met cacaopoeder. En elke keer zijn ze overheerlijk. Top recept
Super leuk om te horen! Dankjewel voor je leuke reactie 🙂
Hoeveel koekjes maak je hier ongeveer mee?
Rond de 30 als je kleintjes maakt! Maar
Waarom moet de kokosolie “net niet helemaal” gestold zijn?
Omdat die dan te hard is om te gebruiken in het beslag, dan krijg je klontjes.
Oeps, sorry! Het is 180 graden!