Glutenvrije stracciatella ontbijt cake 

Glutenvrije stracciatella ontbijt cake 

Glutenvrije stracciatella ontbijt cake. Deze makkelijke cake is ideaal om mee te ontbijten maar is ook lekker bij de koffie!

En ideaal om left over chocolade mee op te maken.

Geniet bij het ontbijt van deze glutenvrije stracciatella ontbijt cake! Deze cake is makkelijk te maken, glutenvrij en ideaal om je left over chocolade van bijvoorbeeld Pasen in te verwerken. Verder is die ideaal om in te vriezen en ook heel erg lekker bij de koffie of als dessert met een bolletje ijs.

Kennen jullie het probleem ook dat je na de feestdagen nog heel veel chocolade in huis hebt? Nu hoor ik uit mijn omgeving dat dit probleem meer bij mij ligt dan dat het er echt is, maar ik eet nou eenmaal niet zoveel chocolade. Wel in baksels, maar meer dan een stukje bij de koffie eet ik niet. Daarom heb ik na de feestdagen altijd veel chocolade over en probeer ik dit te verwerken in lekkere bakrecepten. Zo bedacht ik ook deze cake, ideaal om te maken met gewone stukjes chocolade, maar ook met bijvoorbeeld paaseitjes of andere chocolade. 

Glutenvrije stracciatella ontbijt cake

Deze cake is smeuïg, niet zo zwaar en vol met stukjes chocolade. Ik vind met heerlijk als plakje bij het ontbijt, maar ook als tussendoortje of bij de koffie. De chocolade stukjes zorgen voor het bekende stracciatella effect. De banaan die ik in het beslag verwerkte maakt de cake wat zoeter zonder extra suiker toe te voegen en het kaneel versterkt de smaak van chocolade. 

Het enige wat je hoeft te doen is je chocolade in stukjes hakken, alle ingredienten voor de cake verder door elkaar te mengen, het beslag in een cakeblik scheppen en je cake de oven in schuiven. Even laten afkoelen en vervolgens versieren met wat extra chocolade en aansnijden maar.

Niet moeilijk om te maken maar wel heel lekker. En kan je niet tegen melk? Gebruik dan zeker lactose vrije chocolade! Je kunt alle chocolade gebruiken die je wilt. Maak ook zeker je paas chocolade op of serveer deze ernaast voor een pronkstuk op (paas)tafel!

Kijk ook eens naar deze glutenvrije perzik taart die ik vorig jaar voor de Pasen maakte.

Geniet ervan!

Glutenvrije stracciatella ontbijt cake

Glutenvrije stracciatella ontbijt cake 

Glutenvrije stracciatella ontbijt cake. Deze makkelijke cake is ideaal om mee te ontbijten maar is ook lekker bij de koffie!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 plakken

Ingrediënten
  

  • 200 gram havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram kokosyoghurt
  • 2 eieren
  • 1 banaan rijp
  • 25 gram amandelmelk
  • 30 gram kokosbloemsuiker/bruine suiker
  • 75 pure (bakvaste) chocolade druppels
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appel azijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Prak de banaan fijn en roer hier de eieren, yoghurt en melk doorheen.
  • Meng vervolgens de havermeel, amandelmeel, kaneel, bakpoeder en de suiker door het natte beslag en roer goed door totdat je geen klontjes meer in het beslag hebt.
  • Schep dan de chocolade door het beslag.
  • Los vervolgens de baking soda op in appelazijn totdat het begint te bruisen. Roer deze als laatste door je beslag, roer goed door en schep dan je beslag in het cakeblik.
  • Bak je cake in 45 a 50 minuten goudbruin en laat vervolgens helemaal afkoelen.
  • Versier de cake met gesmolten witte chocolade en eventueel wat extra (paas) chocolade.

Notities

Dit recept is in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord amandelmeel, appelcake, banaan, bananenbrood, chocolade, DeNotenshop, havermeel, kokos yoghurt, ontbijt, pasen, samenwerking, stracciatella, tussendoortje

P.s. ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat je mij dit weten? Dit kan het beste via Instagram, tag mij of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien! Kijk hier ook eens naar al mijn bakrecepten.

Bewaar dit recept op Pinterest!
Glutenvrije stracciatella ontbijt cake

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*