Halloumi sticks met een panko laagje en een avocado dip
Vandaag deel ik weer is een lekker borrel recept met jullie. Ik vind borrelen met een stel goede vrienden altijd zo leuk om te doen. En als ik tijd heb maak ik daar graag wat lekkers bij!
Dit keer maakte ik halloumi sticks. Halloumi is Griekse bakkaas die je blijkbaar ook heel goed kunt gebruiken als vulling voor krokante sticks. Om in de Griekse sferen te blijven voegde ik er paprika en gyros kruiden aan toe. En als je deze sticks dan helemaal wilt afmaken maak er dan een lekker romige avocadodip bij. Deze dip is fris door de gedroogde munt en past dus heel goed bij het zoutte van de halloumi!
Ik maakte deze borrelhap, niet alleen omdat die al maanden in mijn hoofd zit, maar als topmember van Uit Pauline’s Keuken en EAT ME. Dit is de eerste opdracht. Een borrelhapje waarbij je de eetrijpe avocado’s van EAT ME gebruikt.
Halloumi sticks met avocado dip
Course: Borrel4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
- Sticks
1 grote rode paprika
225 gr halloumi
1 el gyros kruiden
1 teentje knoflook
meel
ei
panko
- Avocado dip
1 avocado
4 el kwark
1 tl gedroogde munt
1/2 tl gedroogde basilicum
zout/peper
chiliflaxes naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de halloumi, de paprika en de knoflook in grove stukken
- Vermaal deze met de gyroskruiden tot een fijngehakt mengsel
- Maak staafjes van het halloumi mengsel, leg deze voor 10 minuten in de vriezer als je deeg te plakkerig is
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 220 graden
- Nu kun je beginnen aan de panko laag, op 1 bord leg je meel, op 1 bord ligt en geklopt ei en op 1 ander bord liggen panko kruimels
- Haal de sticks, 1 voor 1, door het meel, het ei en tenslotte door de panko. Zorg ervoor dat overal een ruime hoeveelheid panko zit
- Leg de sticks op de bakplaat en bak in 30 minuten knapperig
- Ondertussen kun je beginnen met de avocadodip. Prak de avocado fijn
- Roer de kwark met de kruiden door de geprakte avocado
- Serveer de sticks samen met de dip
Notities
- Je kunt de sticks ook heel goed invriezen
P.s. ik ben benieuwd of jij dit borrelhapje gaat maken. Laat je mij jou creatie zien? Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lilslovescooking