Hartige glutenvrije cheesecakejes met een geitenkaas vulling, knapperige granola bodem en gegrilde abrikoos. Een hartig hapje met een zoete fruitige smaak!
Zout en zoet combineren samen tot een mooi klein hapje.
Dit zijn hartige cheesecakejes met abrikoos. De hartige smaak komt door de zoute geitenkaas. Heerlijk ik combinatie met de glutenvrije granola, gegrilde abrikoos en een drizzle van honing. Deze smaken samen vormen een heerlijk borrel hapje of voorgerechtje!
Zelf vond ik het eerst een beetje een gek idee om van geitenkaas een cheesecake te maken. Want ik denk bij geitenkaas aan salades, lunch en avondeten. Maar ik bleek er ver naast te zitten. Want geitenkaas en yoghurt gaan super samen voor een cheesecake. Het geeft de cheesecakejes juist een extra zachte en romige structuur.
En doordat ik de bodem van granola maakte geeft dit een extra bite. Mijn granola was deze paelo granola en die zat vol honing. Hierdoor kwamen mijn bodems niet helemaal uit de vorm, oeps, maar dit ligt echt aan de granola die je gebruikt. Want ook al viel de bodem uit elkaar, die was heerlijk! De honing en gezouten boter zorgen voor mooie tegenhangers van elkaar.
Als laatste maakte de gegrilde abrikoos deze taartjes helemaal af! Abrikoos is al zoet van zichzelf maar bij het grillen komt er zoveel meer smaak vrij! Nog een extra drizzle honing en wat granola en je cheesecakejes zijn klaar.
Makkelijk te maken, glutenvrij, vol smaak en ideaal als hartig hapje, borrel hapje of voorgerecht!
Hartige cheesecakejes met abrikoos
Course: Hartige hapjes6
servings15
minutes30
minutesIngrediënten
- Bodem
50 gr (glutenvrije)granola*
5 gr honing
10 gr gezouten (plantaardige) boter
- Vulling
50 gr (plantaardige) yoghurt
3 schijfjes (ca. 45 gr) honing geitenkaas
5 gr maïzena
1 ei
1/2 citroen sap + rasp
Opt: 1 el honing
- Toppings
abrikozen
honing
granola
*ik gebruikte deze glutenvrije paelo granola
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een muffin bakblik met siliconen muffin vormpjes.
- Meng de granola met gesmolten honing en boter. Schep dit in de vormpjes en druk goed aan met een natte lepel.
- Bak de bodems in 10 minuten krokant. Haal daarna uit de oven.
- Begin ondertussen met het maken van de cheesecake vulling. Mix de geitenkaas luchtig met de yoghurt, ei, citroen en maïzena. Proef even of je je beslag zoet genoeg vind en voeg anders nog wat honing toe.
- Giet de vulling over de bodems en bak voor 25 a 30 minuten in de oven. Bak ze met een schaaltje water ernaast, dit voorkomt het scheuren van de cheesecake laag. Laat de cheesecake een half uur afkoelen in de oven met de deur op een kier en daarna volledig lagen afkoelen buiten de oven. Zet de cheesecakjes vervolgens voor minimaal 3 uur in de koelkast om geheel op te stijven.
- Grill de nectarine, ingesmeerd met een klein beetje boter, in een grillpan/grill aplaraat en haal ze er voorzichtig uit.
- Serveer ze bovenop de cheesecakejes met wat extra granola.
Notities
- Het zou kunnen dat de bodem plakkerig blijft. Dit hangt af van welke granola je gebruikt en hoeveel honing daarin zit. Peuter voorzichtig het silicone vormpje van de koude cheesecake af.
P.s. ik ben benieuwd of jij dit recept gaat proberen of toch een van mijn andere cheesecake recepten liever een poging geeft. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.