Hartige, glutenvrije muffins met kaas die als Borrel hapje of lunch kunnen
Geniet van muffins op een hartige manier
Dat muffins niet zoet hoeven zijn bewijzen deze muffins wel. De muffins zijn gemaakt met kleine stukjes courgette, zongedroogde tomaten en kaas! Hierdoor heb je een heerlijke muffin gevuld met groente en kaas.
Ik zelf vind ze heerlijk om mee te nemen voor de lunch, maar ze zijn ook erg geschikt om te serveren bij de borrel. Een klein hapje, vol van smaak en lekker makkelijk met de handen te eten…!
Hartige muffins
Course: Lunch, Borrel4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
100 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
1 ei
75 ml (amandel)melk
50 gr (lactosevrije)kwark
125 gr courgette
3 zongedroogde tomaten in olie
25 grap geraspte kaas + extra om te bestrooien
1/2 el Italiaanse kruiden of Orgasmic herbs
1 tl paprika poeder
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden en zet de muffin vormpjes klaar
- Schraap met een theelepel de zaadlijsten uit de courgette
- Snijd de courgette en zongedroogde tomaten in kleine stukjes
- Roer de melk, ei en de kwark los
- Voeg hier het boekweitmeel aan toe en meng tot een egaal beslag
- Spatel hier de kruiden, bakpoeder, groente en kaas doorheen totdat het goed verdeeld is
- Verdeel het mengsel over de 6 muffin vormpjes
- Bestrooi de muffins met wat extra geraspte kaas
- Bak de muffins in 25 a 30 minuten gaar en laat ze even afkoelen in de oven
Notities
- Je kunt de muffins ook invriezen zodat je altijd wat lekkers op voorraad hebt
P.s. Als je deze muffins gemaakt heb hoor ik graag je mening! Laat je mij die weten hieronder of op Facebook of Instagram