Een ontbijtje dat net anders is dan een havermoutje, gebakken havermout als een smeuïg taartje met appel en blauwe bessen
Een klein, smeuïg, smaakvol en klein taartje om jou dag top te laten beginnen
Dit kleine taartje is zo simpel te maken dat het bijna geen recept te noemen is… Maar alsnog maak ik er een recept van! Want ik hou van makkelijke recepten die voor iedereen toegankelijk zijn… 🙂 Een ontbijtje dat net anders is dan een gekookte havermout, dit keer gebakken havermout als een smeuïg taartje.
Het belangrijkste in dit gerecht is dat je wat geduld hebt. Als je jouw taartje te vroeg uit de vorm haalt dan stort die in. Het blijft een soort havermoutje dat heel erg ingedikt is! Mocht je nou absoluut geen geduld hebben eet dit dan lekker warm uit een kommetje. Een variatie tip staat onderaan in het bericht!
De smaken zijn heerlijk en zijn eigenlijk hetzelfde als een bakje havermout. Je doet niet meer dan alle ingrediënten mixen, in een vormpje, de oven in en ready! Easy peasy maar wel heel lekker! Ik raad het aan met wat kwark erbij, vers fruit en een kopje koffie of thee.
Varieren met havermout is echt niet moeilijk en daarom doe ik dit graag. Je kunt zoveel meer in de ochtend dan een bakje kwark met granola, schaaltje overnight oats of havermout!
Havermouttaartje
Course: Ontbijt4
servings30
minutes40
minutesSpringvorm van 12 cm
Ingrediënten
30 a 40 gr (glutenvrije)havermout
1 el (soja)kwark
50 ml amandelmelk
1 tl kaneel of Oh My Badass Pie
1 klein appeltje
35 gr (diepvries) blauwe bessen
1 el rozijnen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier
- Snijd de appel in kleine stukjes
- Meng de havermout, kwark, melk en kruiden goed door elkaar
- Schep de rozijnen, bessen en appel erdoorheen
- Verdeel alles over de springvorm en bak voor 30 minuten in de oven
- Laat volledig afkoelen voor eten
P.s. ik ben benieuwd of jij dit ook zo lekker vind! Laat je mij het weten als je dit gerechtje of een van mijn andere ontbijttaartjes maakt? Dit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.