Kokos bananenbrood

Kokos bananenbrood

Glutenvrij bananenbrood met een kokos topping. Een healthy bananen tussendoortje die zoet van smaak is en makkelijk te maken!

Stil je trek met dit lekkere en gezonde tussendoortje

Een glutenvrij bananenbrood met een kokos topping. Dit is een healthy tussendoortje die zoet van smaak is en makkelijk te maken! Stil jouw lekkere trek met deze cake en je buik zal je dankbaar zijn.

Ik ging weer eens aan de slag om een lekker en gezond tussendoortje te maken! Altijd rond een uurtje of tien in de ochtend heb ik trek in iets lekker. Okee, eerlijk gezegd heb ik altijd trek in iets lekkers en bak daarom graag gezonde en lekkere baksels.

Glutenvrij kokos bananenbrood van bakbananenmeel

Dit is een gezond bananenbrood geworden met zoete kruiden, een vleugje honing en bakbananenmeel. De cake is smeuïg maar toch ook stevig, heeft een lekkere bite en een kruimel kokos topping. Je kunt het bananenbrood snel maken, is zo klaar en ideaal om in te vriezen!

En geen zorgen, als je geen bakbananenmeel in huis hebt gebruik je gewoon het meel dat jij wel in huis hebt. Geef vooral weer je eigen twist aan dit brood. Vind ik super leuk om te zien en inspireert mij ook weer. Lekkere tussendoortjes maken is voor mij heel belangrijk en doe het daarom graag!

Kokos bananenbrood

Recipe by lislovescookingCourse: Tussendoortje
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 100 gr bakbananenmeel of 160 gr boekweitmeel

  • 75 gr boekweitmeel

  • 3 eieren

  • 3 bananen

  • 2 el honing

  • 50 ml amandelmelk

  • 2 tl oh my Badass pie of kaneel en wat gember en anijs

  • 1 tl bakpoeder

  • 75 gr kokosrasp

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in
  • Prak de bananen en meng deze met de eieren, de honing en de melk
  • Roer het bakbananenmeel, bakpoeder en de kruiden door het vloeibare mengsel en roer tot een mooi egaal beslag
  • Als laatste roer je 2/3 van de kokos door het beslag en giet je het beslag in de cakevorm
  • Bestrooi de cake met de overige kokos en druk een beetje in het beslag
  • Bak de cake in 45 minuten gaar, ik dekte de cake de eerste 25 minuten af met aluminiumfolie zodat de kokos niet verbrand
  • Laat afkoelen voordat je het bananenbrood aansnijdt

P.s. ga jij dit bananenbrood maken? Vind ik dat heel leuk om te zien. Stuur je mij een reactie hieronder of op Facebook of Instagram? Als je een foto hebt kun je mij ook taggen of de #lislovescooking gebruiken. Vind ik leuk om te zien!

En ben je nu nog op zoek naar wat meer inspiratie? Kijk dan eens hier naar nog meer gezonde tussendoortjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *