Glutenvrije oreo taart

Oreo cheesecake

Glutenvrije oreo cheesecake! Hoe goed klinkt een cheesecake met een bodem van oreo koekjes en verse bramen? Deze taart is glutenvrij en makkelijk te maken!

Een echte showtopper is deze taart!

Ik maakte een glutenvrije oreo cheesecake! Hoe goed klinkt dat? Deze taart is glutenvrij en ook nog is heel makkelijk te maken, super lekker en staat mooi op tafel. Eventjes heb ik getwijfeld om dit recept pas te delen met de Pasen of Moederdag maar waarom wachten…?

Makkelijke cheesecake met glutenvrije oreo koekjes bodem

Bakken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en soms is een kant-en-klaar product gebruiken DE oplossing. De koekjes in deze taart heb ik namelijk niet zelf gebakken. Nee hoor, die kwamen gewoon uit de supermarkt! Lekker makkelijk en ohh zo lekker!

Door de bodem te bakken van oreo koekjes had de taart al meteen een top smaak. Ik maakte er nog een romige cheesecake laag boven op die ik voor de leuk kleurde met natuurlijke kleurenpoeders. Bovenop de cheesecake gingen weer verse bramen, gesmolten witte chocolade en nog meer oreo koekjes.

Ik heb de taart aan veel mensen laten proeven en enthousiast dat ze waren! Zelf werd ik van de reacties van de mensen veel gelukkiger dan toen ik de taart maakte. Maar mensen blij maken en laten genieten van mijn recepten doe ik dan ook het liefste!

Heel veel bakplezier met het maken van deze taart en geniet ervan. Want geloof mij, voordat je het weet is deze taart op!

Oreo cheesecake

Recipe by lislovescookingCourse: Zoet, taart
Servings

12

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes

Springvorm van 18 cm

Ingrediënten

  • Bodem
  • 150 gr (glutenvrije) oreo koekjes

  • 25 gr roomboter

  • Snufje zout

  • Cheesecake
  • 300 gr (plantaardige) kwark

  • 200 (plantaardige) zuivelspread

  • 3 eieren

  • 25 gr maïzena

  • 50 gr suiker

  • Optioneel: 1 tl Unicorn Superfood – acai poeder of 20 gr diepvries bramen

  • Topping
  • verse bramen

  • (glutenvrije) oreo koekjes

  • witte chocolade

Bereidingswijze

  • Bodem
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in met boter of bekleed deze met bakpapier
  • Smelt de boter
  • Verkruimel de oreo koekjes en meng deze met de gesmolten boter
  • Druk dit deeg goed aan in de springvorm en bak voor ongeveer 12 a 15 minuten
  • Cheesecake
  • Roer of mix de zuivelspread, eieren, maïzena en kwark goed door elkaar
  • Voeg de suiker en eventueel het kleurenpoeder of de bramen toe en roer net zolang totdat je geen klontjes meer hebt
  • Giet het cheesecake beslag op de gebakken bodem en zet de taart samen met een schaaltje water in de oven en bak de cheesecake voor 1 uur
  • Laat de cheesecake een half uur afkoelen met de deur van de oven op een kier en daarna volledig buiten de oven
  • Zet de cheesecake voor minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast zodat die kan opstijven
  • Versier met (gesmolten) witte chocolade, verse bramen en nog meer oreo koekjes

Notities

  • Bewaar de taart in de koelkast en versier de taart pas met koekjes zodra je deze serveert

P.s. ik ben heel benieuwd of jij deze cheesecake gaat maken. Laat je mij weten wat je van de taart vind in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram in jouw foto en gebruik de #lislovescooking. Vind ik super leuk om te zien!

Naast deze heerlijke cheesecake heb ik ook nog veel heerlijke glutenvrije zoete recepten en glutenvrije taart recepten. Misschien staat hier ook iets tussen wat jou aanspreekt!

Oreo cheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *