Frisse koolsalade
Nu de dagen weer wat langer en zomers worden krijg is steeds meer zin in salades. Een salade hoeft niet altijd een hoofdgerecht te zijn, maar is ook erg lekker als bijgerecht.
Deze salade is echt zo’n lekkere salade voor bij een stukje vlees, frietjes of bij een avondje bbq. De salade is lekker ligt, heeft veel smaak en past eigenlijk overal goed bij!
Lekker knapperig door de kool, fris door de appel en een crunch van de walnoten. Zoet, zurig, fris, licht en makkelijk te maken…!
Koolsalade
Course: Dinner, Bijgerecht4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
1/2 witte kool
2 wortelen
1/2 grote appel
2 el rozijnen
handje walnoten
1/2 el mayonaise
1 tl mosterd
scheutje appelazijn
1 cm verse gember
zout/peper
1 tl gedroogde peterselie
Bereidingswijze
- Snijd de witte kool in fijne reepjes
- Rasp de wortel met de grove rasp
- Snijd de appel in stukjes
- Verbrokkel de walnoten
- Rasp de verse gember fijn
- Meng al de bovenstaande ingrediënten in een salade kom
- Voeg de overige ingrediënten als dressing toe en meng het geheel goed
P.s. Ik ben benieuwd waar jij deze salade bij eet… Laat je mij dit weten? Dit kan in een reactie hieronder of op Facebook of Instagram.