Een frisse glutenvrije yoghurt taart aangevuld met de smaken van limoen, getoaste kokos en een vulling en topping van bramen en cream cheese
Glutenvrije yoghurt taart met een fris accent en zoete vulling
Frisse glutenvrije yoghurt taart met de smaken van limoen, kokos en bramen en cream cheese. De taart is fris door de yoghurt en de limoen, met daartussen een kokos cream cheese laag en een bramensaus met bovenop nog meer cream cheese, kokos en bramen…! Ik vond dit zo lekker klinken in mijn hoofd dat ik het recept ben gaan uitproberen.
Het eindresultaat stelde mij zeker niet teleur. Niet alleen vind ik de taart heel mooi geworden, hij smaakt ook nog is lekker. Heel fris, niet te machtig, zuur en zoet tegelijk! Eigenlijk alles wat ik zoek in een taart met vers fruit.
Ik maakte de cake van glutenvrije havermout omdat er mensen meeaten van deze taart die niet tegen gluten kunnen. Je kunt natuurlijk ook gewone havermout gebruiken of kant en klare havermeel. Alleen het leuke van deze taart vond ik juist het maken van de havermeel. Ik kon nu echt zeggen dat ik de hele taart helemaal zelf had gemaakt… En een zelfgemaakte taart kan niemand weerstaan!
Mocht jij deze taart nou ook lekker vinden klinken? Lees dan snel verder. Niet moeilijk om te maken maar een groot wauw-effect is het wel!
Limoen-yoghurt taart
Course: Gebak, Zoet8
servings30
minutes45
minutesVoor een taart met een diameter van 18 cm
Ingrediënten
- Cake
225 gr (glutenvrije) havermout
2 eieren
2 tl bakpoeder
250 gr yoghurt
Sap 2 limoenen
50 gr suiker
50 gr honing
- Cream cheese
200 gr cream cheese
5 el geraspte kokos
- Bramensaus
1 el honing
10 gr suiker
150 gr bramen
1 tl limoensap
1 tl suiker
1 el water
1 el maïzena
Bereidingswijze
- Vermaal de havermout in een keukenmachine tot havermeel
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze goed in
- Roer de eieren los in een kom
- Roer hier de yoghurt, honing, suiker en limoenrasp doorheen
- Schep als laatste de havermeel hier doorheen totdat je geen klontjes meer hebt
- Schenk je beslag in de springvorm en bak de cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven
- Begin met het make van de cream cheese laag door alle ingrediënten te mengen en zet deze hierna voor minimaal 1 uur in de koelkast
- Voor de saus voeg je alle ingrediënten, behalve de maïzena, toe in een steelpannetje en laat je dit een paar minuten zachtjes pruttelen
- Prak de bananen fijn als ze doorgekookt zijn en roer de maïzena er door heen, voeg desnoods meer maïzena toe als je saus te waterig is
- 10. Laat de cake volledig afkoelen voordat je verder gaat met de volgende stappen
- 11. Snijd de cake doormidden en smeer op beide snijvlakken een laagje cream cheese
- 12. Schep de helft van de bramensaus op de onderste helft van de taart en leg de andere taarthelft er weer bovenop
- 13. Schep de overige cream cheese en saus bovenop de taart
- 14. Versier je taart met extra geraspte kokos, limoenrasp en bramen
- 15. Zet de taart nog voor 2 uur in de koelkast om op te stijven
Notities
- Doordat je geen mixer gebruikt zal je taart best wel compact worden. Dit is niet erg, want de cream cheese en de bramensaus zorgen voor een smeuïg effect.
- Als je cream cheese light gebruitk, net als ik, kan het zijn dat die niet zo stevig wordt als je gehoopt had. Gebruik dan 1/3 cream cheese minder of voeg wat kokosmeel toe.
P.s. heb jij deze taart gemaakt of een van mijn andere glutenvrije taarten? Dan ben ik erg nieuwsgierig naar het eindresultaat. Laat je mij dit zien? Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Dit recept is ook te vinden op het blog van Marike van OhMyPie!