Mango kwarktaartje

Ontbijten met taart blijft een goed idee! Gebakken met havermout of speltmeel is een vaak voorkomend ontbijttaartje bij mij, maar voor een mini-kwarktaartje zeg ik nooit nee!

Dit keer maakte ik een mooi geel kwarktaartje. Het was de afgelopen dagen zo mooi weer dat ik in de zomer stemming ben gekomen. Ook al het lekkers fruit kun je binnenkort weer kopen in de winkel! Wordt ik helemaal blij van!
Voor dit taartje gebruikte ik diepvries mango en topte het taartje af met verse aardbeien. Een heerlijke combi als je het mij vraagt!

Maak dit taartje de avond van tevoren en de volgende ochtend wordt je toch vrolijk!

Geniet van je ontbijtje of mini taartje

Mango kwarktaartje

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Mini taartje
Servings

1

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

3

hours 

Dit is een taartje van ca. 12 centimeter

Ingrediënten

  • 10 gr gepofte quinoa

  • 20 gr havermout

  • 1 tl kokosolie

  • 1 tl honing

  • 1/2 tl Chinese 5 spice of koek en speculaas kruiden

  • 100 gr (diepvries) mango

  • 100 gr magere kwark

  • 2 blaadjes gelatine 

  • Optioneel: 1 tl honing

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvormpje met bakpapier
  • Smelt de kokosolie en de honing
  • Roer hier de quinoa, havermout en kruiden doorheen
  • Druk deze aan in de springvorm
  • Bak de quinoa voor 8 a 10 minuten (let op dat de quinoa niet aanbrand)
  • Ondertussen week je de 2 blaadjes gelatine en los je deze daarna op volgens de verpakking
  • Pureer de mango en roer hier de kwark en gelatine doorheen en eventueel de extra honing
  • Laat je taartje minimaal 5 uur opstijven in de koelkast

Notities

  • Je bodem zal flink kruimelen, dus top van mij… eet je taartje boven een bordje! 😉

P.s. ga je dit gele ontbijttaartje maken laat mij dit dan weten. Ik ben benieuwd naar wat je ervan vond. Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram @lislovescooking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *