Hartige tompouce

Een hartige Italiaanse tompouce

Mijn opa en oma eten elke donderdag een roze tompouce van de bakker. Dit doen ze denk ik al zo lang als ik mij kan herinneren. Vaak mocht ik op donderdag ook een tompouce mee-eten. Dit vond ik altijd zo leuk en gezellig!

Daarom maakte ik voor Pasen deze hartige tompouce voor mijn opa en oma. Zij kwamen bij mij voor de paasbrunch en kregen allemaal hapjes van mij geserveerd. De tompouce was bij mijn oma de grote favoriet en mijn opa wou hem nog wel een keer eten. Ik zie dit als een goed teken!

De volgende keer ga ik zoete tompouce voor ze maken. Maar voor vandaag deel ik het recept van mijn hartige tompouce. Ik hoop dat ze jou net zo goed smaken als bij mij!

Hartige tompouce

Recipe by lislovescookingCourse: Hartig hapje
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg

  • 6 el pesto

  • 1 bol mozarella

  • 2 a 3 tomaten

  • 3 el balsamico azijn

  • gedroogde basilicum

Bereidingswijze

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Smeer de ontdooide plakjes bladerdeeg in met pesto en snijd de plakjes bladerdeeg door de helft
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg, dit voorkomt dat het bladerdeeg extreem bol gaat staan in de oven
  • Bak het bladerdeeg in ongeveer 20 minuten gaar en krokant
  • Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes
  • Verwarm een grillpan of koekenpan op laag vuur en bak hierin de plakjes tomaat 1 minuut per kant
  • Laat de bladerdeeg afkoelen als die uit de oven komt
  • Bouw de tompouce op door een plakje bladerdeeg te nemen, daar de mozzarella op te leggen, dan de gebakken tomaat, strooi wat basilicum erover en maak af met een tweede plakje bladerdeeg

Notities

  • Zowel lekker warm als koud.

P.s. Ik ben benieuwd wat jij van de hartige tompouce vind. Laat je mij dit weten via een reactie hieronder of Facebook of Instagram? Vind ik leuk om te zien!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*