Wortelbollen

Kwarkbollen van wortel

Op social media zie ik momenteel overal groente pizzabodems, groente wraps, groente broodjes en groente bollen voorbijkomen. Super leuk, lekker en gezond zijn deze producten! Ik ben er een grote voorstander van.

Alleen de prijs is meestal net iets te hoog voor mij en ik kan ze ook vaak bij mij in de buurt niet zo makkelijk vinden. Daarom leek het mij de hoogste tijd om zelf maar te gaan experimenteren met groente in brood!

Deze wortelbollen pakte veel beter uit dan ik had verwacht. De bollen zijn goed van smaak, smeuïg maar wel compact en goed om in te vriezen. Kortom alles wat ik verwacht van een zelfgemaakt groentebroodje!

Wortelbollen

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • 100 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 125 gr kwark

  • 1 ei

  • 1 el tomatenpuree

  • 20 gr grove havermoutvlokken

  • 2 wortels

  • 1 tl ras el hanout

  • 1 tl bakpoeder

  • zout/peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Rasp de wortel met een grove rasp
  • Meng de kwark met het ei tot een gladde massa
  • Voeg hieraan de speltmeel en de havermout toe en roer dit goed door elkaar
  • Roer de wortel, bakpoeder en de tomatenpuree er doorheen
  • Breng op smaak met de kruiden en meng alles een laatste keer goed doorelkaar
  • Maak vier mooie bollen van het beslag
  • Bak de bollen in 25 minuten gaar en knapperig

Notities

  • De bollen kun je ook heel goed invriezen

P.s. Ga jij deze bollen maken? Dan zie ik het resultaat graag. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij bereiken via Facebook of Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *