Mini aardbeien kwarktaart met stroopwafel

Mini aardbeien kwarktaartje met stroopwafels

Een klein mini aardbeien kwarktaartje met een bodem van glutenvrije stroopwafels. Een zoet klein taartje met aardbeien, stroopwafels en chocolade!

Aardbei, stroopwafel en chocolade samen zorgen voor een heerlijk taartje!

Vandaag deel ik een recept voor een klein mini aardbeien kwarktaartje die glutenvrij en lactose vrij is met chocolade en stroopwafels in de bodem. Dit kleine taartje is het perfecte taartje om te serveren bij de koffie en lekker van te genieten. Makkelijk om te maken, zonder veel ingrediënten maar heel lekker!

Ik ben gek op het maken van mini taartjes in alle soorten en smaken. Je kunt er zoveel kanten mee op. Een kwarktaartje, of juist gebakken, met fruit of chocolade, het kan allemaal! In dit taartje komen de smaak van stroopwafel, aardbei en chocolade heerlijk samen. Want een bodem van stroopwafel met chocolade en daarop een frisse kwarklaag met aardbeien is gewoon top!

Al eerder maakte ik deze glutenvrije stroopwafelcake en dat was zo’n succes dat ik het tijd vond voor een nieuw recept met stroopwafels! Met deze Hollandse koekjes kan je zoveel dat je als snel een hele lekkere creatie op tafel hebt!

Dit keer koos ik voor een frisse tegenhanger van de zoete stroopwafels. Aardbeien zijn lekker zoet van zichzelf en zorgen voor een fijne smaak bij de stroopwafels. Ook maken ze een mooie swirl in de witte kwarklaag! Want hoe lekker een taartje ook is, het oog wil ook wat!

Serveer dit kleine kwarktaartje bij de koffie of als toetje en geniet ervan! Ik weet zeker dat die in de smaak valt en je er van gaat smullen!

Mini aardbeien kwarktaartje met stroopwafels

Mini aardbeien kwarktaartje met stroopwafels

Een klein mini aardbeien kwarktaartje met een bodem van glutenvrije stroopwafels. Een zoet klein taartje met aardbeien, stroopwafels en chocolade!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Gang Gebak, mini taartje

Ingrediënten
  

Bodem

  • 65 gram (glutenvrije)stroopwafels
  • 15 gram pure chocolade
  • 10 gram (glutenvrije)havermout
  • 10 gram (plantaardige)boter

Vulling

  • 150 gr (lactose vrije)yoghurt
  • 1 tl vanille
  • 60 gram aardbeien
  • 2 blaadjes gelatine

Toppings

  • pure chocolade
  • aardbeien
  • stroopwafels

Instructies
 

  • Bekleed een springvorm van 12 cm. met bakpapier of vet deze heel goed in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter, verkruimel de stroopwafels, hak de chocolade in stukjes en pureer de aardbeien.
  • Meng alle ingrediënten voor de bodem en druk goed aan in de springvorm.
  • Bak de bodem voor 12 a 15 minuten en laat daarna goed afkoelen voordat je verder gaat.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking en roer 3/4 door de yoghurt en het laatste beetje door de gepureerde aardbeien.
  • Giet de yoghurt over de stroopwafel bodem en druppel het aardbeien mengsel over de yoghurt. Roer er voorzichtig met een vork doorheen zodat je een swirl effect krijgt.
  • Zet je taartje voor minimaal drie uur in de koelkast.
  • Versier je taartje met stukjes chocolade, stroopwafels en vers fruit. Geniet van dit kleine taartje!

Notities

Ik gebruikte deze stroopwafels, deze zijn gluten- & lactose vrij!
Trefwoord aardbei, chocolade, glutenvrij, kwark, kwarktaart, lactose vrij, mini taartje, stroopwafel

P.s. ik ben benieuwd of jij dit kleine taartje met stroopwafels ook gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te zien en horen. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept op Pinterest om hem niet te vergeten!
Mini aardbeien kwarktaartje met stroopwafels

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*