Klein glutenvrij ontbijt cruble taartje gevuld met appel en frambozen en bovenop het fruit ligt een heerlijke crumble van kokos en chocolade!
Appel havermout frambozen crumble maar dan in een taartjes vorm
Ik ben gek op een klein glutenvrij ontbijt. En al helemaal als het een crumble of taartje is. Maar dit is gewoon een ontbijt crumble taartje gevuld met appel en frambozen. De crumble is gemaakt van kokos en chocolade en maakt dit ontbijtje helemaal compleet!
Dit is een recept dat makkelijk gemaakt is en snel in de oven staat. Je snijd een appel in stukjes, mengt het beslag voor de bodem en maakt een crumble. Alles in een klein vormpje en hup de oven in! Even laten afkoelen en je ontbijtje is klaar.
En het fijne van dit recept is dat je twee taartjes maakt. Hierdoor heb je gelijk twee glutenvrije ontbijtjes om van te smullen. De taartjes zijn natuurlijk zoet door de appel en hebben een zuurtje door de frambozen. Een deel van de appel zit in de bodem verwerkt waardoor je ook nog een beetje het idee hebt dat je een appelcake eet. Daarna maak je een crumble van havermout, kokos en chocolade stukjes om je taartje helemaal af te maken.
Kleine tip van mij is wel om dit taartje boven een bordje te eten want het ontbijttaartje heeft een echte crumble topping! Ik eet er graag een beetje lactose vrije kwark bij en nog wat extra frambozen. Een super start van je dag!
Ontbijt crumble
Course: Ontbijt2
servings10
minutes35
minutesIk gebruikte 2 springvormpjes van 12 cm
Ingrediënten
50 gr boekweitmeel/speltmeel
1 tl bakpoeder
1 ei
60 gr (lactose vrije)kwark
1/2 appel
1 el rozijnen
1 tl kaneel
- Vulling
1/2 appel
30 gr (diepvries)frambozen
- Crumble
10 gr havermout
7 gram kokos
1 tl kaneel
1 tl water
1 tl kokosolie
1 tl honing
1/2 el cacao nibs/chocolade stukjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvormpjes in met bakpapier of vet de bakvormpjes goed in.
- Snijd de appel in kleine stukjes.
- Maak de crumble door alle ingrediënten te mengen met je vingers tot je een crumble hebt.
- Meng de ingrediënten van de bodem, behalve de appel en rozijnen, tot een egaal beslag en schep daarna de appel en de rozijnen door het beslag. Verdeel dit beslag over de twee springvormpjes.
- Verdeel de andere helft van de appel en de frambozen over het beslag in de vormpjes.
- Als laatste verdeel je de crumble over het fruit en bak je de taartjes in 30 minuten gaar.
- Laat de taartjes even afkoelen voordat je de taartjes uit de springvorm haalt.
Notities
- Ik heb dit keer een recept gemaakt voor twee kleine taartjes of vier muffins.
- Invriezen is ook heel goed mogelijk, maar denk er wel om dat het een crumble is, ze blijven maximaal 2 a 3 maanden goed. In de koelkast blijven de taartjes 3 dagen lekker.
P.s. Ga je dit taartje of een van mijn andere ontbijttaartjes of crumbles maken vind ik dat heel leuk om te zien! Je kunt hieronder een bericht achterlaten of mij taggen of Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.