Overnight appeltaart oats

Overnight oats met de smaak van appeltaart. Een makkelijk, lekker en voedzaam glutenvrij ontbijtje waar je in de ochtend je bed voor wilt uitkomen!

Makkelijk maar wel heel lekker ontbijten

Gutenvrije overnight oats met de smaak van appeltaart. Een makkelijk, lekker en voedzaam ontbijtje waar je in de ochtend je bed voor wilt uitkomen. Geen gedoe, snel klaar maar houdt je wel verzadigd voor de eerste uren van de dag!

Elke ochtend ontbijten met een lekker ontbijtje is voor mij heel belangrijk! Ik ben gek op ontbijt en als eigenlijk nooit een ontbijtje over. Zonder ontbijt functioneer ik slecht en houd ik het niet lang vol.

En hoe graag ik ook elke dag uitgebreid wil ontbijten is dat helaas niet altijd mogelijk. Daarom maak ik vaak makkelijke ontbijtjes die je van tevoren al kan maken en in de ochtend echt van kan genieten. Een van mijn favoriete makkelijke ontbijtjes is dan ook wel overnight oats.

Overnight oats is havermout dat je niet kookt maar over de nacht weekt in melk. Nou is havermout geweekt in melk niet echt heel spectaculair dus maak ik er een feestje van met appel, kaneel en rozijnen.

Glutenvrije overnight appeltaart oats

Dit recept, wat ik hieronder ga delen met jullie, is dan ook niet zo heel speciaal maar wel een groot favoriet van mij! Het is overnight oats met de smaak van appeltaart. Je kunt van dit makkelijke recept een zo’n groot feestje maken als jij maar wilt. Ga los met extra toppings als muesli en granola, zoet het ontbijtje met wat meer honing of pindakaas en voeg misschien nog wat blauwe bessen toe

Ik deel met jullie mijn basis recept en daarna kun je dit recept invullen hoe jij maar wilt! Deel ook vooral jullie creaties met mij zodat ik ook weer heerlijk inspiratie opdoen. Want zoals ik al zei, ik ben gek op ontbijt!! En geloof mij, meestal zien mijn overnight oats ontbijtjes er niet zo mooi uit… Maar soms wil het oog ook wat!

Overnight appeltaart oats

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking timeminutes

Ingrediënten

 • 30 a 40 gr (glutenvrije)havermout

 • 75 a 100 ml (amandel)melk

 • 2 el kokos/lactosevrije yoghurt/kwark

 • 1 tl kaneel

 • 1 el rozijnen

 • 1 appel

Bereidingswijze

 • Roer de melk, kwark, havermout, kaneel en rozijnen door elkaar tot een papje in een schaaltje
 • Was de appel en snijd deze in kleine stukjes
 • Roer de appel door het papje en zet het schaaltje afgedekt voor minimaal 8 uur in de koelkast
 • Na deze 8 uur kun je ervoor kiezen om het te serveren met wat extra kwark of melk en alle toppings die jij lekker vind!

Notities

 • Vind je het nou lekkerder om de appel en de pap apart te eten roer dan de appel niet door het papje voordat je het in de koelkast zet

P.s. ik ben heel benieuwd of jullie ook zo gek zijn op overnight oats of liever voor ontbijttaartjes of granola’s gaan. Laat je mij jouw creaties van mijn blog zien? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie plaatsen of mij taggen via Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*