Gezonde chocolade muffins

Glutenvrije en gezonde chocolade muffins! Een zoet tussendoortje met de smaak van chocolade en gevuld met groente en fruit.

Een gezond tussendoortje met de smaak van chocolade

Dit zijn glutenvrije en gezonde chocolade muffins met verstopte groente en fruit! Een zoet tussendoortje met de smaak van chocolade maar die toch gezond is. Ideaal om mee te nemen en zonder zorgen van te genieten!

Deze muffins heb ik in een nieuw jasje gestoken. Deze maand is er weer een leuke swiepswoepswap van Mandy van het blog mandyandmore. Ik kreek de foodblog van Pien toegewezen. Zei is oprichtster en bedenkster van Piens Keuken. Ik wist meteen dat ik een gezond tussendoortje wou maken want ik weet dat Pien zonder suiker bakt en wel hele lekkere recepten online heeft staan!

Het was even zoeken want er staan genoeg lekkere recepten online maar al snel viel mijn oog op de appel chocolade muffins. Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik gek op appel en ik was meteen geïnteresseerd om dit met chocolade te combineren. Maar niet alleen de muffins vond ik interessant, nee ik vond ook nog een chocolade courgette cake.

Ik vond dat ik de appel, de chocolade en de courgette prima kon combineren in een muffin. Dit had ik goed gedacht en zo ontstonden deze gezonde chocolade muffins.

In de muffins verwerkte ik nog cacaonibs en ik deed wat noten bovenop de muffins. De muffins zijn bij mij glutenvrij, makkelijk te maken en ook nog is goed in te vriezen. De appel zorgt voor een zoetje in de muffins en de courgette proef je helemaal niet terug. Het zijn smeuïge, maar toch ook stevige muffins met een mooie bite en een zoete chocolade smaak.

Gezonde chocolade muffins

Recipe by lislovescookingCourse: Tussendoortje
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes

6 muffin vormpjes of een muffin blik

Ingrediënten

 • 1 appel

 • 1/2 courgette

 • 50 gr (glutenvrije)havermout

 • 50 gr boekweitmeel

 • 1 el cacao poeder

 • 1 tl choco loco of 1 tl kaneel met wat (kokosbloesem)suiker

 • 1 el honing

 • 1 ei

 • 1 el baking soda

 • 25 gr cacao nibs of chocolade druppels/stukjes

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Was de courgette en de appel en rasp deze met een grove rasp
 • Meng de eieren, honing, cacao poeder, kruiden, havermout en boekweitmeel met het geraspte mengsel en meng goed door elkaar (proef of je jouw beslag zoet genoeg vind en voeg anders wat extra honing toe)
 • Schep de cacao nibs en het baking soda door het beslag en verdeel het beslag over 6 muffin vormpjes
 • Versier de muffins met nootjes
 • Bak de muffins in 25 minuten gaar in de oven en laat 10 minuten buiten de oven afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt

Notities

 • Je kunt deze muffins ook heel goed invriezen

P.s. ik ben benieuwd of jij deze muffins of een van mijn andere tussendoortjes ook gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik alleen maar leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Alle creaties deel ik in mijn stories zodat iedereen jouw prachtige resultaat kunt zien!

En wil je nog iets leuks horen? Pien bakte ook voor de Fooblogswap van mijn blog. Zei maakte van mijn glutenvrije bananenbrood taartje een eigen variant. Dat waren deze muffins! Erg leuk om te zien hoe iedereen elkaars recepten verbouwt op hun eigen manier.

2 Comments

 1. Wat zien ze er heerlijk uit zeg. Ik krijg er helemaal trek in‍

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*