Rijstepap

Ontbijten met rijst wordt een zoet feestje met zelfgemaakte rijstepap. Een glutenvrij ontbijtje die je kunt eten met wat jij maar lekker vind!

Rijst gekookt op een zoete manier voor een heerlijk ontbijtje

Ontbijten met rijst wordt een zoet feestje met deze zelfgemaakte rijstepap. Een glutenvrij ontbijtje die je kunt eten met welk fruit jij maar lekker vind! Zowel warm als koud een echt ontbijt feestje en op jouw smaak te maken.

Ik heb rijstepap zo vaak voorbij zien komen op social media en op Pinterest dat ik zelf erg nieuwsgierig was geworden. Iedereen is er altijd zo enthousiast over dat ik zelf enthousiast werd! En ik moet zeggen dat ik blij verrast ben. In het begin was ik een beetje sceptisch. Komt rijst wel in de buurt van mijn favoriete havermoutjes?

En ik kan je met eerlijkheid zeggen dat rijstepap een heerlijk ontbijtje is! De rijst wordt lekker papperig door het te koken in melk en te kruiden met kaneel en een klein beetje vanille. Doordat de rijst super romig en creamy wordt krijg je echt een sticky pap. Zelf vind ik dit met havermout altijd heerlijk en zo ook in dit ontbijtje!

Het leuke aan de rijstepap vind ik ook dat je het zelf op smaak kunt brengen met wat jij maar lekker vind! De eerste keer dat ik de rijstepap maakte deed ik dit met gebakken appel en kaneel, blauwe bessen, salted caramel saus en wat kwark. Een heerlijke start van de dag had ik!

Dit recept is ook van zichzelf al glutenvrij en suikervrij. Ben je nou een zoetekauw voeg wat suiker toe bij het koken en ben je meer gek op een vanille smaak voeg dan wat extra vanille aroma toe. En eet je vegan? Ook dat is geen probleem. Kook de rijst in de melk die jij maar lekker vind, gewone melk, amandelmelk, kokosmelk, rijstemelk…. Het kan allemaal!

En met fruit en andere toppings kun je ook lekker los gaan. Mij lijkt frambozen met geraspte appel en wat chocolade ook verrukkelijk! Maar banaan en kokos met blauwe bessen vind ik ook een goede start van de dag. Ik krijg er zelf meteen weer trek in!

Snel weer gaan maken om nieuwe toppings en smaakje voor mijzelf en voor jullie te ontdekken. Maar voor nu deel ik mijn basis recept met jullie en dan kunnen jullie zelf gaan experimenteren met de toppings die jullie lekker vinden!

Rijstepap

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingredi├źnten

  • 30 a 40 gr dessert rijst of risotto rijst

  • 150 a 175 ml (amandel)melk

  • 1 tl kaneel

  • 1/2 tl vanille aroma

  • Optioneel: honing naar smaak

Bereidingswijze

  • Doe de rijst, het kaneel, de vanille, honing en de melk in een steelpan en breng het zachtjes aan de kook
  • Kook de rijst in ongeveer 10 a 15 minuten gaar op laag vuur, mocht je rijst droog koken voeg dan gewoon een beetje extra melk toe
  • Als de pap gaar is giet ik er nog een scheutje melk bij om de pap lekker romig te krijgen
  • Serveer met fruit, (lactosevrije)kwark, toppings en saus naar keuze

Notities

  • Dit recept is zowel warm als koud erg lekker en ideaal om al een dag van te voren voor te bereiden

P.s. ik ben benieuwd of jij rijstepap ook zo lekker vind! Laat je mij dit weten in de reacties hieronder of tag je mij in jouw creatie op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik echt leuk om te zien!

Zelf ben ik gek op makkelijke ontbijtjes en daar heb ik dan ook een hele pagina voor gemaakt. Wanneer je dit ook super vind klik dan eens hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *