Peer en pastinaak taartjes

Lunch taartje met peer en pastinaak

Verschillende smaken combineren kan zoveel beter uitpakken dan je ooit zou verwachten! Zo ook toen ik deze taartjes ging maken.

Soms moet je gewoon gaan spelen met de verschillende smaken, producten die je in huis hebt en kijken wat ervan komt. Veel van mijn inspiratie haal ik van Pinterest en kookboeken. Ik combineer verschillende gerechten samen tot één recept. Van het ene recept gebruik ik dan bijvoorbeeld de hoofdingrediënten en van het andere recept weer de kruiden. Dan kan het zomaar zijn dat ik bij een derde recept de opmaak erg mooi vind en bij de vierde vind ik weer een eyecatcher. Zo blijf ik lekker creatief in mijn recepten!

Ik vind pastinaak heel erg naar anijs smaken. Zeker wanneer je het bakt of roostert. Pastinaak is niet heel erg zoet maar heeft wel een smaak waar je van moet houden. De smaak van pastinaak leek mij erg goed gaan met het zoete van een peer en het zoutige van geitenkaas. En dan nog een lekkere kruid erbij om er een mooi geheel van te maken.
Alle smaken combineren erg goed en daarom is er een mooi balans in dit taartje.
En natuurlijk zijn deze twee taartjes weer simpel te maken, goed voor de mealprep, goedkoop en lekker zoals jullie van mij gewend zijn!

Peer en pastinaak taartjes

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch, Mini taartje
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

35

minutes

Voor 2 taartjes van 12 cm

Ingrediënten

 • 75 gr boekweitmeel/speltmeel

 • 1 pastinaak

 • 1 peer (ongeveer 200 gr)

 • 1 tl bakpoeder

 • 1 ei

 • 80 gr kwark

 • 40 gr geitenkaas

 • 2 tl tijm

 • 1 el honing

 • 15 gr grove havermout

 • 2 el (diepvries) granaatappel pitjes

 • 30 gr walnoten

 • snufje zout

 • 1 el (olijf)olie

Bereidingswijze

 • Vet de springvormpjes in of bekleed ze met bakpapier
 • Snijd de peer in stukjes, schil de pastinaak en snijd deze ook in stukjes
 • Verwarm de oven op 180 graden
 • Verhit de olie in een koekenpan en bak de pastinaak gaar met de tijm en zout naar smaak
 • Zodra de pastinaak gaar is verplaats je deze naar de mengkom
 • Doe een scheutje water in de zelfde pan en voeg daar de peer en de honing aan toe
 • Karameliseer de peer in een paar minuten
 • Voeg de peer bij de pastinaak in de mengkom
 • In de andere mengkom meng je het meel, het bakpoeder, het ei, de kwark, de helft van de geitenkaas en de helft van de walnoten tot een beslag
 • Schep de peer en de pastinaak door het beslag
 • Verdeel dit beslag over de twee springvormen
 • Nu verdeel je de havermout, overige walnoten en geitenkaas en de granaatappel over de twee springvormpjes
 • Bak de taartjes in 35 minuten gaar (houd de oven goed in de gaten, de baktijd kan verschillen per oven)

Notities

 • De taartjes blijven ongeveer 2 tot 3 dagen goed in de koelkast en zijn zeker geschikt om in te vriezen. 

P.s. Ik hoop dat ze jullie smaken! Geniet ervan en ik hoor graag wat jullie er van vinden! Je kunt mij dit vertellen hieronder op deze blog, of  tag mij op Facebook en Instagram of gebruik #lislovescooking. Ik vind het heel leuk om jullie creaties te zien en meningen te horen!

2 Comments

 1. Wendy Leusink

  Klopt dit recept? Er moet 1 ei in maar er staat niet waarneer je deze toevoegt en alleen ei en meel maakt niet echt een beslag moet er geen melk worden toegevoegd ik zou er graag mee aan de slag gaan klinkt lekker!!

  • Hoi!
   Goed dat je het zegt. Er had inderdaag 80 gr kwark nog in gemoeten. Dankjewel voor deze melding!!
   Goed idee om deze te maken. Zou ik ook weer eens moeten doen 😉

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*