Vanille kwark pancakes

Vanille kwark pancakes

Glutenvrije vanille kwark pancakes zonder ei die te combineren zijn met alle toppings die jij maar lekker vindt en bedenkt!

Uitgebreid ontbijten met vanille pancakes

Glutenvrije vanille kwark pancakes zonder ei die te combineren zijn met alle toppings die jij maar lekker vindt en bedenkt! Maak het ontbijtje waar jij van droomt en voor opstaat. je eigen creativiteit kun je op dit recept lekker loslaten!

Hoe lekker is het om op bijvoorbeeld zondagochtend wakker te worden en te weten dat je heel snel en heel makkelijk een heerlijk ontbijtje kan hebben…? Ik houd er van!

In het weekend is het voor mij tijd om lekker uitgebreid te ontbijten. Ik maak dan bijvoorbeeld lekkere ontbijttaartjes, gebakken havermoutjes of in dit geval heerlijke pancakes! Lekker variëren is bij mij het belangrijkste. En in het weekend heb ik lekker tijd voor experimentjes.. 

Het leuke van deze pancakes vind ik dat je geen ei nodig hebt. Vaak kom ik er in de ochtend achter dat ik geen eieren in huis heb (ik houd absoluut niet van gekookt ei en eigenlijk ook niet zo van gebakken) maar wel pancakes wil bakken. Hierdoor ben ik opzoek gegaan, en gaan experimenteren, naar een pancake recept zonder ei. 

Op veel websites kwam ik de oplossing van een chia ei of flaxseed ei tegen. Dit is een hele goede eivervanger, maar niet echt de oplossing voor mij. Ik heb nou ook weer niet standaard dit in de kast staan en ik kan me voorstellen dat als je niet vegan leeft dit ook niet hebt. Dus voor mij niet de goede oplossing. Maar kwark daar aan tegen werkt heel goed. Je pancakes zijn dan alleen niet meer vegan. Voor mij geen probleem en daarom ging ik met kwark in het recept experimenteren. 

Vanille kwark pancakes

De pancakes pakte zoveel beter uit dat ik had verwacht dat ik daarom dit makkelijke receptje met jullie deel! Makkelijk om te maken, gebruikelijke producten en super lekker. 

Het leuke vind ik ook dat je de pancakes kan versieren met wat jij maar wilt! Ik koos voor nog meer kwark, pindakaas, extra pure hagelslag chunks, blauwe bessen, bloed sinaasappel en passievrucht. Maar kies vooral wat jij lekker vind en geniet ervan.

Eet smakelijk!!

Het recept is voor één persoon, maar het recept is goed te verdubbelen. Ook kun je de pancakes 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast en zelfs invriezen!

Vanille kwark pancakes

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

 • 40 gr boekweitmeel/speltmeel

 • 50 gr (lactose vrije)vanille kwark

 • 50 ml (amandel)melk

 • 1 tl suiker 

 • 1 tl bakpoeder

 • 1/2 tl citroensap

 • boter/olie om in te bakken

Bereidingswijze

 • Meng de kwark en de melk tot een egale vloeistof
 • Voeg hier voorzichtig het meel aan toe en roer tot je geen klontjes meer hebt
 • Voeg aan het mengsel de overige ingrediënten toe en meng dit nog een laatste maal door elkaar
 • Verhit de boter in de koekenpan op laag vuur
 • Doe 1/4 deel van het beslag in de pan en wacht tot je belletjes ziet verschijnen in de bovenkant van het beslag (dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten)
 • Draai nu de pancake om en bak nog zo’n 2 tot 3 minuten goudbruin
 • Herhaal dit nog 3 keer of tot je beslag op is

Notities

 • Versier je pancakes met wat je maar lekker vind!

P.s. Ik ben benieuwd wat jij van de pancakes vind en of je ze gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan via de reacties hieronder of via Facebook en Instagram of gebruik #lislovescooking. En ben je nu in pancake modus? Klik dan eens hier!

One Comment

 1. Pingback: Gebakken havermout met kaki • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*