Granola

Honing granola met noten, kokos en rozijnen

De dag starten met een lekker ontbijtje doe ik graag. Als het even kan sta ik in de ochtend al uitgebreid te koken voor mijn ontbijtje! Helaas heb ik daar niet altijd de tijd voor dus is het super handig als ik een pot zelfgemaakte granola in de kast heb staan.  

Ik kies ervoor om mijn granola’s zelf te maken omdat ik dan weet wat er in zit. Vaak vind ik de granola’s en muesli’s uit de winkel te zoet. Ik ben niet zo’n fan van een heel zoet ontbijtje. Als ik zoet wil ontbijten maak ik wel een lekkere boterham met hagelslag! Dat vind ik dan veel lekkerder. Maar goed dat is een ander verhaal… 

Zelf maken is ook helemaal niet moeilijk. Je kiest de ingrediënten die je lekker vind, voegt ze bij elkaar, gooit er iets van een zoetmiddel en olie overheen, in de oven en klaar ben je! Zulke simpele recepten vind ik zo fijn!

De granola die ik gemaakt heb ik niet zo heel zoet.

Mocht je nou wel een zoetekauw zijn, wat ik helemaal snap, voeg dan een extra eetlepel honing toe!

Granola

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 175 gr grove havermout vlokken

  • 25 gr kokosflakes

  • 25 gr gemengde noten

  • 25 gr rozijnen

  • 1 el kaneel

  • 25 gr kokosolie

  • 25 gr honing

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Zorg ervoor dat je kokosolie en honing vloeibaar is
  • Meng de havermout, de kokosflakes en de noten in een mengkom
  • Giet hier de vloeibare honing en kokosolie overheen en roer dit goed door de droge ingrediënten, alles moet bedekt zijn met de honing en kokosolie
  • Drapeer je mengsel op een bakplaat en spreid alles goed uit
  • Bak de granola voor 25 a 30 minuten in de oven en schep regelmatig om (elke oven verschilt dus houd je granola goed in de gaten)
  • Roer na het bakken de rozijnen er door heen
  • Nu laat je alles volledig afkoelen. Er zullen nu kleine clustertjes ontstaan die zorgen voor een lekkere crunch

Notities

  • De granola blijft tot zeker een maand goed in een luchtdichte pot. Lekker bij de yoghurt, kwark, melk, fruit, taart, smoothie en ga zo maar door. 

P.s. Ik ben erg benieuwd waar jullie de granola bij eten. Je kunt mij dit vertellen in de reacties onder de post of op Facebook of Instagram. Vind ik super leuk om te zien!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *