Salsa salade

Frisse couscous salade

Hoe lekker is het om een lekkere, vullende en vrolijke salade te eten als lunch..? Ik vind dat toch altijd wel goed smaken. En van al die frisse en mooie kleurtjes wordt ik ook nog is vrolijk!

Het is nu dag 4 van de nationale weekzondervlees 2019. Ik doe nog steeds mee en het gaat mij ook goed af. Vlees en vis mis ik niet zo erg als verwacht. Ik eet het dan al niet veel, maar ik zal nooit vegetariër worden. Als ik vlees of vis eet, eet ik het omdat ik er trek in heb. Niet omdat het bij de maaltijd hoort want je kunt vlees zo makkelijk vervangen!
In deze lunch of avondeten heb ik het vlees vervangen door cashewnoten. Dit kan heel goed en smaakt in een salade als dit vaak ook lekkerder dan vlees (mijn mening).
Variëren in je eten is gewoon erg belangrijk en leuk om te doen! Zo ontstond ook deze heerlijke salade die veel beter uitpakte dan gedacht.

Ik maakte dit recept als lunch, maar je kunt hem ook heel goed maken als avondeten. Neem dan 75 gr parelcouscous, 30 gr cashewnoten en iets meer van de overige ingrediënten!

Salsa salade

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch, Dinner
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

  • 40 gr parelcouscous

  • 1/4 mango

  • 6 cherry tomaatjes

  • 1/4 komkommer

  • 1/3 rode ui

  • 1 el maiskorrels

  • handje veldsla

  • handje cashewnoten

  • Dressing
  • 2 el sweet chili saus

  • 1 tl honing

  • 1 el verse limoensap

  • verse rode peper (naar smaak)

  • 1/2 el gedroogde munt

  • 1 tl gedroogde peterselie

  • zout/peper

Bereidingswijze

  • Kook de parelcouscous volgens de verpakking gaar
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet dit aan de kant
  • Snijd de mango in blokjes, de tomaatjes door de helft, de komkommer in stukjes en snipper de rode ui
  • Meng de gesneden ingrediënten met de dressing
  • Giet de parelcouscous af en laat afkoelen
  • Voeg alle ingrediënten samen op een bord en verdeel hier sla en cashewnoten aan toe

P.s. Ik hoop dat de salade je smaakt. Mocht je je mening achter willen laten kan dat hieronder of tag mij op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *