Salsa salade

Salsa salade

Vrolijke, gezonde en kleurrijke salade met een salsa dressing! Een glutenvrije salade met mango, komkommer, tomaat, cashewnoten en couscous.

Frisse en kleurrijke couscous salade

Maak een vrolijke, gezonde en kleurrijke salade met een homemade salsa dressing! Dit is een glutenvrije salade met mango, komkommer, tomaat, cashewnoten en couscous. Een heerlijke lunch of lichte maaltijd!

Hoe lekker is het om een lekkere, vullende en vrolijke salade te eten als lunch of als lichte avondmaaltijd? Ik vind salades altijd wel goed smaken maar vooral als ik vrolijk wordt van het klaarmaken en dan al die kleurtjes samen zie!

Salsa salade

Deze salade heeft een zelfgemaakte dressing van chili saus en citroen of limoen sap. Hierdoor wordt de dressing pittig maar toch ook heel fris. Dit vind ik zelf altijd goed combineren met zoete mango en de neutrale smaak van komkommer. Een tomaatje erbij en wat sla en je hebt gelijk al je groente en fruit binnen!

Dan kook je er nog wat couscous bij voor de vulling en wat cashewnoten voor een bite. De cashewnoten vind ik er echt goed bij passen omdat ze knapperig zijn, licht zoet van smaak maar ook heel gezond zijn!

Van deze hele salade wordt ik vrolijk en eet ik met plezier! Hieronder staat het makkelijke recept uitgeschreven zodat ook jij snel deze vrolijke maaltijd op je bord kunt toveren.

Salsa salade

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner, Lunch, rijst/couscous/quinoa, salade, vegetarisch
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

  • (glutenvrije)couscous of parelcouscous

  • 1/2 mango

  • 100 gr cherry tomaatjes

  • 1/2 komkommer

  • 1/2 rode ui

  • 2 el maiskorrels

  • 30 gr cashewnoten

  • veldsla naar smaak

  • Dressing
  • 2 el sweet chili saus

  • 1 tl honing

  • 1 el verse limoensap

  • verse rode peper (naar smaak)

  • 1/2 el gedroogde munt

  • 1 tl gedroogde peterselie

  • zout/peper

Bereidingswijze

  • Kook de couscous volgens de verpakking gaar en laat afkoelen
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet deze aan de kant
  • Snijd de mango in blokjes, de tomaatjes in kwarten, de komkommer in stukjes en snipper de rode ui
  • Meng de gesneden groente met de dressing en de gekookte couscous
  • Serveer de couscous met de sla en cashewnoten

P.s. ik ben benieuwd of jij deze salade of een van mijn andere lunch recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *