Mexicaanse vega plaatpizza

Plaatpizza met pulled jackfruit

Op vrijdag lekker uitgebreid koken en dan heerlijk het weekend in gaan vind ik altijd een strak plan! De wetenschap een weekendje niks te hoeven, uitslapen en doen waar ik zin in heb is altijd fijn.

Omdat het de weekzondervlees is deel ik vandaag een heerlijk vegetarisch comfortfood receptje. Van fairtrade hebben ze tegenwoordig jackfruit uit blik. Jackfruit is een nieuwe vleesvervanger die, als je die lang genoeg laat sudderen, de structuur van draadjesvlees krijgt. Dit intrigeerde mij heel erg dat ik het tijd vond om hier is mee te gaan experimenteren. Voor alle tips over koken met jackfruit raad ik je deze link aan.

Ik koos ervoor om een plaatpizza te maken. Met plaatpizza’s kun je zoveel kanten op gaan, is lekker makkelijk te bereiden en smaakt gewoon heel goed. De plaatpizza serveerde ik met een salsa die je over de plaatpizza heen strooit voordat je de pizza serveert samen met een paar goeie eetlepels crème fraiche en geraspte kaas.
Pas met dit gerecht wel op als je niet van spicy en pittig eten houd…

Na dit hele verhaal zal ik nu met jullie het recept delen!
De plaatpizza is van te voren te maken, maar dek de pizza dan af met aluminiumfolie voordat je hem opnieuw in de oven schuift en verdeel de salsa er nog niet overheen.

Mexicaanse vega plaatpizza

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 1 rol verse bladerdeeg

  • 2 el tomatenpuree

  • 2 tl Mexicaanse kruiden

  • 2 el geraspte kaas

  • Jackfruit
  • 1 blik jackfruit

  • 2 el sojasaus

  • 2 el zoete chili saus

  • 2 tl paprikapoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl knoflookpoeder

  • Salsa
  • 2 tomaten

  • 4 el maiskorrels

  • 1 klein teentje knoflook

  • 2 el verse limoensap

  • verse rode peper naar smaak

  • zout/peper

  • Toppings
  • 1 rode ui

  • 6 jalapeno pepers uit blik

  • 2 el geraspte kaas

  • cremé fraiche

Bereidingswijze

  • Giet de jackfruit af in het vergiet en spoel het goed af
  • Snijd de harde delen van het jackfruit in kleine stukjes en de zachte delen in iets grotere brokken
  • Meng de afgespoelde jackfruit met de ingrediënten van de marinade en laat de marinade minimaal een half uur intrekken
  • Begin nu met het maken van de salsa, snijf de tomaten en rode peper in kleine blokjes
  • Pers het teentjes knoflook uit over de tomaten samen met de limoensap en zout en peper naar smaak
  • Mix dit geheel met de maiskorrels en zet aan de kant
  • Snijd alvast de rode ui en de jalapeno pepers in ringetjes
  • Ondertussen verwarm je de oven voor op 200 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol hier je bladerdeeg op uit
  • Smeer over het bladerdeeg de tomatenpuree en bestrooi je tomatenpuree met de Mexicaanse kruiden en 1 el geraspte kaas
  • Bak je bladerdeeg voor 15 tot 20 minuten in de oven net niet gaar
  • Verhit in een koekenpan een scheutje (wok)olie en bak hierin de jackfruit een klein beetje bruin
  • Als de marinade een beetje bruin is voeg je een goeie scheut water toe en laat je de jackfruit een paar minuten sudderen
  • Zodra de jackfruit uit elkaar valt bestrooi je het bijna gare bladerdeeg met de jackfruit en de overige 1 el geraspte kaas en bak je de pizza nog vijf minuten in de oven
  • Serveer de pizza met de salsa, crème fraiche, jalapeno pepers, rode ui en wat extra kaas!

P.s. Ga jij koken met jackfruit of maak je deze plaatpizza laat je mij dit dan weten? Dat kan op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*