Pumpkin pie baked oats voor ontbijt! Deze gebakken havermout is een heerlijke start van de dag. Makkelijk, voedzaam en vooral heel lekker.
Havermout ontbijtje!
Makkelijke pumpkin pie baked oats voor ontbijt! Dit is een heerlijk ontbijt om de dag mee te beginnen. De havermout zorgt ervoor dat je een lange tijd verzadigd bent en de pompoen maakt het geheel lekker zoet. Zowel warm als koud erg lekker.
Ik vond het wel weer tijd voor een nieuw havermout recept. Met havermout kun je zoveel kanten op dat ik er nog steeds niet op uitgekeken ben. Dit keer ging ik voor een gebakken havermout variant met pompoen. Pompoen is heerlijk zoet en past daarom heel goed bij het ontbijt. En op deze manier krijg je gelijk een lading groente binnen. Win win situatie.
Deze baked oats past ook helemaal bij het seizoen. Nu het steeds kouder wordt snak ik naar warme ontbijtjes. En dit ontbijtje is hier ideaal voor. Je kunt het beslag al in de avond maken zodat je hem in de ochtend alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Kun jij in de tussentijd even douchen, je opmaken of een pilates lesje volgen. Maar heb je hier nou geen tijd voor? Koud is dit ontbijt ook heel lekker!
Je roert alle ingrediënten door elkaar, schept alles in een bakje en deze schuif je hup de oven in. Zodra je baked oats klaar zijn haal je hem uit de oven en versier je hem met blauwe bessen en een lekkere lepel pindakaas. De pecannootjes zorgen voor een lekkere bite en de dadel en syrup maken het geheel lekker zoet. Dit is echt een ontbijt dat bij mij in de herfst en de winter vaak op tafel komt!
Kijk hier eens naar al mijn andere baked oats recepten.
Pumpkin pie baked oats
Ingrediënten
- 40 gram (glutenvrije)havermout
- 100 gram pompoenpuree
- 50 ml (amandel)melk
- 1 medjoul dadel
- 1 tl koek en speculaas kruiden
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- handje pecannoten
- agave syrup naar smaak
Instructies
- Zet een ovenbestendig bakje klaar verwarm de oven voor op 180 graden.
- Ontpit de dadel en snijd deze in kleine stukjes en verbrokkel de pecannoten.
- Roer alle ingrediënten door elkaar.
- Schep het beslag in een ovenbestendig bakje en bak je baked oats in 25 a 30 minuten af.
- Garneer met wat extra pecannoten, agave syrup en wat bessen en geniet van jouw ontbijtje.
Notities
P.s. wat vind jij van dit ontbijt met pompoen? Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En hier vind je nog veel meer ontbijt recepten!
Pingback: Top 10 glutenvrije herfst ontbijtjes • Lislovescooking