Rabarber pancakes

Rabarber pancakes

Glutenvrije, fluffy pancakes met stukjes rabarber in het beslag. Een vegan stapel rabarber pancakes met deze heerlijke seizoens groente!

Een verrassend makkelijk recept voor pancakes met groente.

Bak zelf een stapel glutenvrije, fluffy pancakes met stukjes rabarber in het beslag verwerkt. Een grote vegan stapel rabarber pancakes met deze heerlijke seizoens groente. Serveer met vers fruit, wat kwark en jouw ochtend kan niet meer stuk.

Ik vind dat je nooit genoeg pancake recepten kan hebben en daarom besloot ik weer een nieuwe te maken met seizoensgroente. Sinds ik er achter ben dat rabarber super lekker is haal ik het graag. Mijn eerste recept was de rabarber-aardbei compote, die hier trouwens echt heel lekker bij is, en nu experimenteer ik er graag op los!

Rabarber pancakes

Dit beslag is vegan, glutenvrij, lactose vrij, suiker vrij en heel makkelijk te maken. Mijn tip is om in de avond het beslag te maken, ze worden hierdoor zo luchtig, en de volgende ochtend hoef je de pancakes alleen nog maar te bakken! Je maakt met dit recept ook twee porties zodat je een extra portie voor de volgende dag hebt of om samen te delen.

De rabarber geeft de pancakes een zuur tintje. Je weet maar nooit wanneer je zo’n stukje in je mond hebt. Daarom vind ik het heerlijk om er wat zoete aardbeitjes en appel bij te eten. Dit contrasteert mooi met de rabarber en zo heb je meteen een lading groente en fruit binnen.

Ga zelf aan de slag en bak deze heerlijke pancakes met seizoensgroente in een handomdraai!

Rabarber pancakes

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

2

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingredi├źnten

  • 100 gr rabarber

  • 1/2 banaan

  • 75 gr boekweitmeel

  • 150 gr (lactose vrije)kwark

  • 50 ml (amandel)melk

  • 1 tl koek en speculaas kruiden/kaneel

  • 1 tl bakpoeder

  • optioneel: 1 tl vanille aroma en/of 1 el suiker(vervanger)

Bereidingswijze

  • Snijd het kontje van de rabarber en verwijder, indien nodig, de ergste draden van de rabarber en snijd de rabarber in kleine stukjes.
  • Prak de banaan fijn met een vork. Meng het meel, met het bakpoeder, de melk, kwark en eventueel vanille en suiker door de banaan tot een klontjes vrij beslag.
  • Schep de rabarber door het beslag en zet je beslag voor minimaal een half uur in de koelkast.
  • Verwarm een koekenpan zonder boter/olie op hoog vuur totdat de pan goed heet is, draai dan het vuur naar middelhoog vuur.
  • Schep 3 hoopjes beslag in de pan en laat voor 2 a 3 minuten bakken. Probeer ze voorzichtig om te draaien met een spatel, als de spatel niet makkelijk onder de pancake gaat is de pancake nog niet klaar om om te draaien, en bak de andere kant nog voor 1 minuut mee.
  • Serveer met jouw favoriete fruit, kwark, honing en andere favoriete toppings en geniet ervan!

Notities

  • Je kunt de pancakes ook heel goed invriezen en zijn zowel warm als koud erg lekker.

P.s. ik ben benieuwd of jij deze pancakes gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een bericht achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

En hier vind je een overzicht met al mijn ontbijt recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *