Pesto hummus

Pesto hummus

Maak zelf volgens een makkelijke recept een heerlijk schaaltje vol romige hummus met de smaak van pesto. Een lekkere spread, dip of saus!

Hummus met een smaak waar je alle kanten mee op kan.

Ik probeer tegenwoordig vaker spread en dips te maken. Met dit recept maak je volgens een makkelijke recept een heerlijk schaaltje romige pesto hummus. Dit is een lekkere spread, dip of saus die bij veel gerechten past. Zonder veel moeite staat dit op tafel en kun je er van genieten.

Beide hoofdingrediënten van deze spread zijn twee smeersels die ik regelmatig koop. Hummus heb ik eigenlijk altijd wel in huis en pesto komt er ook regelmatig in. Ik vind beide heerlijk om mijn groente in te dippen, op een broodje of toastje te smeren of door een salade heen te roeren. Wist jij dat hummus ook heel lekker is door de pasta. De pastasasus wordt door de hummus enorm romig en geeft heel veel smaak aan je gerecht!

Pesto hummus
Ook lekker op een glutenvrij bolletje met gegrilde groente, vega burger en een kopje soep!

Door pesto toe te voegen aan deze hummus wordt deze spread lekker romig. De hummus uit de supermarkten zijn altijd zoveel romiger dan ik thuis krijg. Dit komt door de enorme hoeveelheid olie die ze toevoegen. Zelf ben ik hier geen fan van en daarom zoek ik graag naar alternatieve. Pesto door de hummus heen roeren is echt een top oplossing en geeft enorm veel smaak. Ik koos in dit geval voor een potje pesto uit de supermarkt maar je kunt de pesto natuurlijk ook zelf maken!

Het recept is erg makkelijk te maken en zo klaar. De spread blijft minimaal een week goed in de koelkast en kun je bij zoveel gerechten gebruiken!

Pesto hummus

Recipe by lislovescookingCourse: spreads en dips
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking timeminutes

Ingrediënten

  • blikje kikkererwten (ca. 200 gr)

  • 2 el witte tahin

  • 2 el olijfolie

  • sap 1/2 citroen

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 a 2 el pesto

  • Optioneel: peterselie

Bereidingswijze

  • Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
  • Maal alle ingrediënten in de keukenmachine fijn tot een glad mengsel. Blijft je hummus te stug voeg dan een el of meer water toe. En vind je de pesto smaak niet aanwezig genoeg? Voeg dan nog wat extra pesto toe.
  • Bewaar in de koelkast in een goed afgesloten potje.

P.s. ik ben benieuwd of jij deze hummus pesto of een van mijn andere spreads gaat maken. Laat je mij dit weten? Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *