Rood fruit compote

Rood fruit compote

Homemade rood fruit compote. Een makkelijk recept om taartjes en desserts mee te versieren of om bij je ontbijt te eten!

Makkelijk maar wel heel lekker.

Een basis rood fruit compote die je makkelijk zelf maakt. Lekker om taartjes en desserts mee te versieren of om bij je ontbijt te eten! Een homemade compote die je in een handomdraai zelf maakt. Geheel glutenvrij en vegan te maken.

Rood fruit compote

De aller eerste keer dat ik echt zelf aan de slag ging met een compote was voor het All Day Brunch e-book. Hier maakte we een blauwe bessen compote, maar eigenlijk is de basis helemaal hetzelfde. Ik vond dit zo super makkelijk en lekker dat ik het sindsdien vaak maak.

Het was even twijfelen of ik het recept ging delen met jullie omdat het zo super simpel is. Maar omdat ik een groot fan ben van compote doe ik het lekker toch! Want ik eet een compote vaak en combineer het graag met andere recepten die ik maak.

Rood fruit compote

Want een compote kun je op zoveel manieren eten. Het is heel erg lekker bij een bakje ijs of om een simpel yoghurtje een hele nieuwe smaak te geven. Maar het smaakt ook heel erg goed op een ontbijttaartje, bij de granola of in en op een taartje. Door de compote dan ook zelf te maken krijgt je gerechtje een hele eigen smaak. Want je maakt je compote helemaal op jouw smaak afgestemd!

Het is zo simpel dat ik het iedereen aanraad om eens te proberen. Maak een voorraadje en bewaar het in een afgesloten potje in de koelkast. Zo kun je elk gerecht opleuken en op smaak brengen wanneer jij maar wilt!

Ga lekker aan de slag en geniet van jouw gerecht!

Rood fruit compote

Rood fruit compote

Homemade rood fruit compote. Een makkelijk recept om taartjes en desserts mee te versieren of om bij je ontbijt te eten!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Spreads en dips
Porties 1 potje

Ingrediënten
  

  • 250 gram rood fruit diepvries
  • 1/2 el maïzena
  • honing/maple syrup naar smaak
  • snufje kaneel

Instructies
 

  • Verwarm in een steelpan het rode fruit met de honing, maïzena en kaneel op laag vuur. Roer dit goed door elkaar.
  • Blijf goed roeren zodat het fruit niet kan verbranden. Zodra het fruit zacht is, uit elkaar valt en de compote genoeg gebonden is draai je het vuur uit. Dit duurt ongeveer een minuut of 10.
  • Serveer bij je toetjes, op een taartje of zelfs bij je ontbijt!
Trefwoord compote, fruit, glutenvrij, lactose vrij, ontbijt, rood fruit, spread, topping

P.s. ik ben benieuwd of jij je gaat wagen aan een rood fruit compote. Laat je mij dit weten? En dan vooral ook waarbij je de compote serveert! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram. Vind ik heel erg leuk!

En vind je spread, dips en compotes nou heel leuk en lekker om te maken? Kijk dat eens hier!

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Rood fruit compote

One Comment

  1. Pingback: Glutenvrije havermout plaatkoek met rood fruit • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*