Stevig glutenvrij bananenbrood voor het ontbijt of als tussendoortje. Een gezond, makkelijk en stevig bananenbrood met veel smaak!
Je kunt nooit genoeg bananenbrood recepten hebben
Wat dacht je van een stevig glutenvrij bananenbrood voor het ontbijt of als tussendoortje? Dit is een recept voor een gezond, makkelijk en stevig bananenbrood die veel smaak heeft. Een ideaal tussendoortje of een on to go ontbijt.
Hoeveel bananenbrood recepten zullen er al op het internet rond zwerven? Ik denk een boel… dus dan kan ik er nog prima eentje bij zetten! Dit keer een stevig glutenvrij bananenbrood dat niet uit elkaar valt en ook ideaal te eten is als gewoon brood.
Met een gewoon brood bedoel ik een brood dat iets steviger is dan een gewoon bananenbrood. Ik heb er al meerder op mijn blog staan zoals deze variant met mango of deze met chai kruiden, maar deze zijn iets zachter van structuur. Deze broden zijn ook heel lekker maar vind ik meer lijken op een cake. In de ochtend of als tussendoortje wil ik soms iets stevigers. Een brood dat niet kruimels als een cake maar gewoon heel blijft!
In het recept laat ik zelf ruimte voor variatie over. Ik koos ervoor om gedroogde appel stukjes aan het beslag toe te voegen. Maar je kunt ook rozijnen, gedroogd fruit, nootjes of pitten toevoegen. De banaan en dadels zorgen voor een zoetje en de rest is aan jou. Ga je voor wat zoeter of juist wat neutraler?
Dit heb ik voor elkaar gekregen door wat minder banaan te gebruiken en wat meer kwark. Verder zoete ik het brood met medjoul dadels die zowel met hartig beleg als zoet beleg erg lekker smaken. Verder is het brood glutenvrij gemaakt door een combinatie van glutenvrije havermeel en boekweitmeel. Het havermeel zorgt ervoor dat je brood steviger qua structuur wordt en wat meer op een normaal brood gaat lijken.
Het is helemaal jou keus! Ik heb het recept weer lekker makkelijk gemaakt zodat het bananenbrood zonder veel moeite klaar is. Geloof mij maar dat dit zorgt voor een heel lekker ontbijt of goed vullend tussendoortje!
Ontbijt bananenbrood
Course: Ontbijt, Tussendoortje1
servings15
minutes45
minutesCakeblik
Ingrediënten
2 bananen
50 gr lactosevrije kwark
100 gr glutenvrij havermeel
75 gr boekweitmeel
2 eieren
1 tl bakpoeder
1/2 el ceylon kaneel
50 gr gedroogde appel stukjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier
- Prak de banaan fijn en ontdoe de medjoul dadels van hun pit en snijd in grove stukjes
- Roer de eieren en de yoghurt los en roer dit door de geprakte banaan en dadel stukjes heen
- Schep het meel, bakpoeder, kaneel en appel blokjes door het beslag totdat je geen klontjes meer hebt
- Giet het beslag in het cakeblik en bak in 40 a 45 gaar
- Laat even afkoelen voordat je het brood aansnijdt
Notities
- Dit bananenbrood is goed in te vriezen en blijft 2 a 3 dagen lekker in een goed afgesloten trommel in de koelkast
P.s. ik ben benieuwd of jij dit recept ook gaat maken of een van mijn andere tussendoortjes. Laat je mij dit weten? Vind ik heel leuk en geeft mij veel energie! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Hoi, vanochtend spontaan dit brood gaan bakken omdat ik twee erg rijpe bananen had. Ik ben benieuwd of het wat wordt. Het brood staat nu in de oven maar van gieten was geen sprake, het was een dik deeg….
De ingrediënten zijn ook aangepast aan wat ik in huis had: 50 gr havermeel en 50 gr kokosmeel. Gedroogde pruimen in plaats van gedroogde appel en turkse yoghurt ipv kwark. Het klinkt goed maar het is afwachten of ‘ie gaat rijzen nu het zo’n stevig deeg is.