Tomaten salsa

Tomaten salsa

Zelf gemaakte tomaten salsa als heerlijke dip voor bij de borrel! In een handomdraai staat deze salsa op tafel en kun je gaan borrelen!

Een salsa om van te genieten.

Een heerlijke dip maak je zelf snel klaar. Dit keer maakte ik een tomaten salsa met limoen, peterselie en honing. Een frisse dip die heerlijk smaakt bij wat chippies, op een glutenvrij broodje of bij een Mexicaanse maaltijd!

Deze tomaten salsa maakte ik voor bij de Mexicaanse bowl. Ik vond het lekker om daar een zelf gemaakte salsa bij te eten die het hartige en zoute van de maaltijd goed zou compenseren. Dat is gelukt want deze salade is heerlijk fris door de limoen en een klein beetje zoet door de honing.

Zelf koos ik ervoor om de salsa lekker grof gehakt te houden. Dit doe ik omdat ik niet van sommige sausjes houd. Maar mocht jij dit wel lekker vinden kan je de dip gewoon wat fijner malen met een staafmixer. Ik goot ook wat sap van de tomaten weg zodat ik echt een stevige salsa over hield. Al denk ik dat als ik hem zou serveren in een wrap ik deze salsa wel weer zou fijnmalen.

Verder hakte ik er nog een stukje rode peper doorheen. Dit geeft lekker veel pit aan de salsa. En in een origineel recept van salsa gaat altijd suiker. Dat heb ik niet gedaan. Ik gebruikte wat honing omdat ik dat veel lekkerder vind in combinatie met de limoen. En zo heb ik weer mijn eigen draai gegeven aan een bestaand recept en ik vraag je dan ook om dit recept ook zo te maken hoe jij er het meest van geniet.

Maar genoeg gekletst! Ga lekker zelf aan de slag met deze salsa en geniet ervan!

Tomaten salsa

Recipe by lislovescookingCourse: bijgerecht, comfortfood, salade, spreads en dips
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking timeminutes

Ingredi├źnten

  • 3 grote tomaten

  • 1 sjalotje

  • 1 teen knoflook

  • 5 takjes verse koriander/peterselie

  • sap + rasp 1/2 limoen

  • 1/2 el honing

  • snufje zout/peper

  • optioneel: rode peper/chili flaxes

Bereidingswijze

  • Snijd de tomaten in partjes en ontdoe ze van hun kroontje. Pel en snipper het uitje en de knoflook teen. Rasp de citroen en pers deze uit. Hak de koriander/peterselie fijn.
  • Kies ervoor of je een grove salsa wilt of een fijne. Hak anders de tomaat, ui en knoflook fijner met een keukenmes of laat de staafmixer zijn werk doen.
  • Roer er de honing, citroen rasp en sap, peper en zout doorheen.
  • Breng op smaak met wat rode peper en garneer met wat extra peterselie/koriander.

P.s. ik ben benieuwd of jij deze tomaten salsa gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien.

P.s.s hier vind je nog veel meer dips en spreads!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *