Fruitig limoen ijs

Fruitig limoen ijs

Fruitig bananen limoen ijs met witte chocolade en pistachenootjes. Dit ijs maak je zonder ijsmachine en is snel klaar. Een fruitig ijsje met smaak!

Genieten van ijs met veel fruit.

Dit is een simpel recept voor fruitig bananen limoen ijs. Het ijs is gevuld met stukjes witte chocolade en pistachenootjes. Een verfrissende snack die zonder ijsmachine te maken is en heel snel klaar is. Het enige wat er hoeft te gebeuren is de bananen in te vriezen!

Ik kan dit recept ook bijna geen recept noemen zo simpel is het. Maar toen ik bevroren bananen met limoen mengde wist ik dat ik een pareltje had gemaakt. Je proeft de bananen niet meer omdat de smaak van limoen overheerst. Maar de bananen maken dit ijs zo heerlijk romig en dat zonder lactose of suiker!

Om het ijsje helemaal compleet te maken voegde ik witte chocolade en pistachenootjes toe aan het beslag. En toe het ijs klaar was voegde ik nog wat extra van beide toe en een verkruimel koekje. Hierdoor krijgt het ijs nog meer smaak! En ik ben gewoon gek op toppings…

Nu heb ik hier al veel meer ijs recepten maar dit ijs recept was te lekker om niet te delen! Dat is ook de rede dat ik dit recept toch maar op mijn blog zet. Hoe simpel het ook is… ik mag deze combinatie zelf niet meer vergeten!

Dus ga lekker zelf aan de slag en maak binnen no-time zelf dit lekkere ijsje!

Fruitig limoen ijs

Recipe by lislovescookingCourse: Toetje
Servings

2-3

servings
Prep time

5

minutes
Cooking timeminutes

Ingrediënten

 • 3 rijpe bananen

 • 1 limoen

 • 30 gr witte chocolade

 • 15 gr pistachenootjes

 • Optioneel: 1 el honing

 • Toppings
 • witte chocolade

 • pistachenootjes

 • (glutenvrij)citroen/witte chocolade koekje

Bereidingswijze

 • Snijd de bananen in plakjes en vries deze in. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 uur.
 • Hak de pistachnootjes en witte chocolade grof.
 • Rasp en pers de citroen uit en voeg deze samen met de bevroren banaan in een sterke keukenmachine. Mix net zolang tot er een romige ijs substantie ontstaat. Als je ijs te korrelig blijft voeg dan 1 el (lactose vrije) yoghurt toe.
 • Proef of je je ijs lekker vind en voeg anders nog wat honing toe.
 • Schep de gehakte nootjes en chocolade door het ijs en verdeel over een paar mooie bakjes.
 • Garneer met extra pistachnootjes, witte chocolade en een lekker koekje. Geniet ervan!

P.s. ik ben benieuwd wat je van dit ijs recept vind. Als je het recept gaat maken laat je mij dit dan weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar smoothie recepten, ook heerlijk verkoelend!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*