Vegan bananen pancakes

Vegan bananen pancakes

Makkelijke, fluffy vegan bananen pancakes die glutenvrij en lactose vrij zijn! Bak met gemak deze stapel pancakes om bij het ontbijt van te genieten.

Pancakes kunnen altijd!

Bak zelf deze makkelijke vegan bananen pancakes. Deze pancakes zijn gluten- en lactosevrij en breng je zelf op smaak! Zonder veel moeite maak je zelf deze lekkere fluffy pancakes en zit je te genieten aan de ontbijttafel met een grote stapel op je bord.

En het leuke aan dit recept vind ik dat je ze zelf op smaak kunt brengen. Ik heb ze met oplos koffiepoeder al gemaakt en met kaneel. Maar je kunt ook een schepje cacao poeder, stukjes chocolade, gehakte nootjes of jam toevoegen in het beslag. Hierdoor pimp je deze stapel pancakes helemaal op naar jou smaak!

Vegan bananen pancakes

Ik vond het leuk om deze pancakes vegan, glutenvrij en lactose vrij te maken. Hierdoor kan iedereen met een dieet ook makkelijk genieten van een heerlijke stapel pancakes. Want soms is een bepaald dieet willen of moeten volgen niet leuk. En op deze manier kun je zeker nog genieten!

Door banaan te gebruiken vervang je de eieren in dit pancake beslag. De kwark maakt de pancakes lekker ligt zodat ze niet te zwaar op de maag vallen en als je het beslag even een half uurtje in de koelkast zet worden ze nog luchtiger. Ik had al deze kwark pancakes op mijn blog staan maar deze worden door de banaan veel fluffyer!

Ga lekker zelf de keuken in om deze heerlijke pancakes te maken en geniet ervan!

Vegan bananen pancakes

Vegan bananen pancakes

Makkelijke, fluffy vegan bananen pancakes die glutenvrij en lactose vrij zijn! Bak met gemak deze stapel pancakes om bij het ontbijt van te genieten.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Wachttijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 banaan rijp
  • 1 el kokosbloemsuiker/suiker vervanger*
  • 1 tl kaneel
  • 200 gr (lactose vrije)yoghurt
  • 75 gr boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 a 2 el oploskoffie/cacaopoeder/kaneel/vanille/stukjes chocolade/nootjes/rozijnen

Instructies
 

  • Prak de banaan fijn met een vork. Roer hier de kwark, boekweitmeel, suiker, bakpoeder en smaakmaker doorheen. Meng tot je geen klontjes meer hebt en stop dan. Zet je beslag, als je de tijd hebt, voor minimaal 30 min of langer in de koelkast. (Mocht je beslag echt te dik worden, voeg dan nog een scheutje amandelmelk toe en roer goed door voor dat je gaat bakken.) 
  • Verhit een goede koekenpan op hoog vuur totdat deze goed heet is. Draai het vuur dan tot middel hoog vuur en schep 2 a 3 hoopjes beslag in de pan, en maak ze iets ronder en platter. Draai deze om als er bubbeltjes aan de bovenkant van de pancakes ontstaan en je spatel gemakkelijk onder de pancake schuift. Draai je pancake dan om en bak nog voor 1 minuut. 
  • Ga zo door tot al je beslag op is. 
  • Serveer met vers fruit, kwark en jouw favoriete toppings! 

Notities

Ik vind green sweet brown een lekkere suikervervanger in dit recept
Trefwoord banaan, chocolade, fruit, glutenvrij, koffie, lactose vrij, ontbijt, vegan

Vegan banana pancakes
Voeg aan de helft van het beslag 1 el cacao poeder en 2 el melk toe en maak er chocolade en vanille pancakes van!

P.s. ik ben benieuwd of jij deze pancakes of een van mijn andere pancake recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept