Zomerse pastasalade met nectarine

Zomerse pasta salade met nectarine

Gezonde zomerse pasta salade met nectatine, doperwtjes, courgette, feta en pesto. Een maaltijd dat snel gemaakt is, vol groente zit en heerlijk smaakt!

Zomers genieten van een gezonde pasta.

Maak deze zomer eens een lekkere zomerse pasta salade met gegrilde nectarine. De nectarine combineert super goed met de courgette en doperwtjes. Roer er een lekkere pesto doorheen en maak af met gebakken pijnboompitjes en feta.

Makkelijk en lekker koken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Ik verbaasde mij zelf echt hoe lekker deze salade was en hoe snel die eigenlijk klaar was. Want het enige wat je hoeft te doen is de pasta te koken, de nectarine en de courgette re grillen, de pijnboompitjes even te roosteren en daarna alles door elkaar roeren.

Ook is deze salade ideaal om mee te nemen naar een picknick. Je kunt de pasta salade van tevoren bewaren en opeten wanneer jij wilt! Het is ook een top idee om deze bij de bbq te serveren!

Zelf gebruikte ik in dit mijn vegan rucola amandel spread. Deze spread vond ik lekker bij de rucola en nectarine die hierin zitten. Maar een gewone pesto is net zo lekker, de smaak komt aardig overeen!

Kortom een makkelijke en zomerse salade die snel klaar is!

Zomerse pastasalade met nectarine

Recipe by lislovescookingCourse: salade
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • (Glutenvrije)penne

  • 1 nectarine

  • 1 courgette

  • 150 gr (diepvries)doperwten

  • 2 handjes rucola

  • 2 el pijnboompitjes

  • 150 gr (plantaardige)feta

  • 2 el olijfolie

  • zout/peper

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de verpakking en voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe, spoel na het koken af met koud water en laat staan tot gebruik.
  • Snijd ondertussen de nectarine en courgette in plakjes. Smeer de plakjes courgette lichtjes in met de olijfolie en kruid met zout en peper. Verhit een grill (of grillpan/bbq) en grill de courgette tot je mooie grill streepjes ziet ontstaan, dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten. Grill daarna heel kort de nectarine, kijk even of je hiervoor een heel klein beetje olie moet gebruiken of dat er nog genoeg in de pan zit.
  • Laat de gegrilde groente afkoelen en rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.
  • Roer de pesto door de pasta en doperwten en serveer de pasta samen met de gegrilde groente, rucola, pijnboompitten en feta.

P.s. ga jij deze salade maken of een van mijn andere salades? Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *