Fungi spinazie sandwich

Funghi spinazie sandwich

Smakelijke funghi spinazie sandwich met ham, kaas, tomaat en truffel mayonaise. Een makkelijk en snel recept met heel veel smaak!

Pizza funghi maar dan in sandwich vorm…

Soms is een makkelijke maaltijd of uitgebreide lunch met waar je zin in hebt. Dit is een smakelijke funghi spinazie sandwich met plakjes kaas, ham, verse tomaten en zongedroogde tomaatjes als extra smaakmaker. Afgemaakt met een beetje truffel mayonaise is dit een heerlijk recept.

Een broodmaaltijd hoeft helemaal niet saai te zijn. Ik maakte een glutenvrije sandwich vol smaak! Zelf ben ik gek op champignons. De pizza el funghi komt ook altijd snel op in mijn hoofd als ik bij de pizzeria ben. Ik vond het leuk om er een gezondere variant met brood van te maken die net zo lekker is!

Fungi spinazie sandwich

Door je brood even te toasten, daarna gelijk in te smeren met mayo en te beleggen met een plakje kaas, krijg je het idee van een tosti. Hier leg je nog een plakje ham op, wat blaadjes spinazie, plakjes tomaat en zongedroogde tomaat. De champignons bakte ik met wat kruiden in de pan en die gingen daarna bovenop dit alles. Herhaal dit met nog een boterham en sluit of met een getoaste boterham met truffel mayonaise.

Dit is een heerlijk, makkelijke maaltijd die vol groente zit en toch een beetje het idee van comfortfood heeft. Ook maakt dit een heerlijke lunch of brunch hapje! Het recept is makkelijk glutenvrij, lactose vrij en vegetatich te maken. Voor alle ingrediënten zijn goede vervangers zodat je deze sandwich kunt aanpassen aan je eigen dieet wensen.

Ga zelf lekker aan de af en geniet van deze mooie stapel brood met lekker beleg!

Fungi spinazie sandwich

Recipe by lislovescookingCourse: broodjes, brunch, Dinner, Lunch, makkelijke maaltijd
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • 6 glutenvrije boterhammen

  • 4 plakjes (vegetarische)ham

  • 4 plakjes (plantaardige)kaas

  • 2 tomaten

  • 5 zongedroogde tomaat

  • 2 handjes verse pinazie

  • truffel mayonaise* naar smaak

  • 250 gr champignons

  • 1 tl paprika poeder

  • 1 tl gedroogde basilicum

  • 1 el olijfolie

  • zout/peper/cayenne peper

  • optioneel: verse basilicum/bieslook

    *je kunt ipv truffel mayonaise ook gewone/lactose vrije mayonaise, curry of andere saus naar smaak nemen.

Bereidingswijze

  • Snijd de champignons in plakjes en marineer deze met de paprika poeder en zout, peper en cayenne poeder naar smaak. Snijd de tomaten in dikke plakken en de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Verwarm 2 koekenpannen op het vuur. Verwarm in eentje de olijfolie en bak de champignons goudbruin en gaar.
  • Rooster in de andere pan alle sneetjes brood aan 1 kant. Als de onderkant van de boterhammen goudbruin kleurt haal je deze uit de pan. Smeer de geroosterde kan in met truffel mayonaise en beleg met een plakje kaas (dit doe je met 4 boterhammen, de andere 2 bak je alleen maar goudbruin). Bak de andere kant van de broodjes ook goudbruin en haal daarna uit de pan.
  • Beleg de boterhammen zo dat je een stapel krijgt van brood met mayo, kaas, ham, spinazie, tomaat, zongedroogde tomaat en champignons, deze volgorde herhaal je en tot slot een getoaste boterham met wat extra truffel mayonaise.
  • Garneer met de verse basilicum/bieslook en geniet ervan! Extra lekker met een kop soep of een Italiaanse tomaten salade!

Notities

  • Ik gebruikte dit glutenvrije brood van Yam, de vegetarische en glutenvrije ham van Quorn en de vegan kaas van Violife.

P.s. ik ben benieuwd of jij deze sandwich gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En op zoek naar mijn dinner inspiratie of lunch inspiratie? Raar heb ik genoeg van staan op mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *