Vega tuna sushi bowl

Vega tuna sushi bowl

Goed gevulde sushi bowl met vega tuna! De vegetarische tonijn maak je zelf van tomaat en heeft een heerlijke smaak in deze bowl vol groente.

Deze hele bowl is gevuld met groente die een heerlijke smaak hebben.

Laatst maakte ik deze goed gevulde sushi bowl met vega tuna. Je maakt de vegetarische tonijn zelf met behulp van tomaat. Ik weet dat het raar klinkt, maar het komt echt in de buurt van de structuur van rauwe tonijn. Door zelf een sausje te maken en de tomaat daarin te marineren heb je echt het idee dat je spicy tuna sushi eet die je bij de sushi restaurants altijd kan bestellen. Zelf maakte ik er dit keer een heerlijke bowl van vol met groente!

Ik ben gek op sushi en probeer het thuis ook altijd na te maken. Nou is sushi rollen niet mijn sterkste kant, maar een bowl maken kan ik zeker! Sushi vind ik zo lekker omdat er zoveel heerlijke smaken in zitten. Je krijgt ongemerkt veel meer groente binnen dan je denkt.

Deze bowl zit vol groente, ik maakte er nog zoet/zure komkommer bij en at er zeewier chips bij (die kun je hier vinden). De zeewier chips zorgt weer voor een lekkere bite in deze bowl. Verder bracht ik de bowl op smaak met soja saus en de marinade van de vega tuna. Een heerlijke smaak combinatie in een bowl!

Durf jij het aan om zelf een soort tonijn vervanger te maken? En ik snap ook wel dat het niet echte tonijn is maar het is zeker wel leuk om een vegetarische afwisseling te hebben voor thuis!

Vega tuna sushi bowl

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

5

minutes

Ingrediënten

 • Vega tuna
 • 4 grote tomaten

 • 2 el (plantaardige)mayonaise

 • 1 el sirracha saus

 • 1 el soja saus

 • 1 tl (gerookte)paprika poeder

 • snufje zout en suiker

 • Zoet zure komkommer
 • 1/2 komkommer

 • 1 rode peper

 • 30 ml sushi azijn

 • Sushi bowl
 • sushi rijst

 • wortel

 • radijsjes

 • edamme boontjes

 • zeewier(salade)

 • lente ui

 • zeewier chips

 • soja saus

 • sesam zaadjes

Bereidingswijze

 • Zoet zure komkommer
 • Snijd de komkommer in stukjes en de rode peper in ringetjes.
 • Meng deze samen met de sushi azijn en laat voor minimaal 30 minuten intrekken.
 • Vega tuna
 • Breng een grote pan water aan de kook en prik in de tomaten allemaal gaatjes.
 • Draai het vuur uit en dompel de tomaten voor ongeveer 2 minuten in het water. Daarna kun je het velletje van de tomaten afhalen.
 • Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes (dit gebruik je niet in dit recept), dep de tomaten parten een beetje droger en snijd in stukjes.
 • Meng alle overige ingrediënten voor de vega tuna en schep door de tomaten stukjes. Laat voor 5 minuten staan en schep dan de tomatenstukjes eruit en serveer in de bowl. Bewaar de marinade om bij de sushi bowls te serveren als smaakmaker.
 • Sushi bowl
 • Maak de rijst volgens de verpakking klaar en laat volledig afkoelen.
 • Snijd alle groente in plakjes en laat de boontjes goed uitlekken.
 • Serveer alles samen in een mooie bowl met de zoet zure komkommer, soja saus, vega tuna, zeewier chips en sesamzaadjes.

P.s. ik ben benieuwd of jij deze sushi bowl gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik heel erg leuk! Je kunt onder dit bericht een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar meer vegetarisch eten!

2 gedachten over “Vega tuna sushi bowl”

 1. Hallo,

  Verliefd op een veel te jonge en veel te mooie vrouw, die (gelukkig niet fanatiek) de veggie-toer aanhangt, heb ik het als hobbykok soms moeilijk haar te imponeren.
  Dus op zoek naar lekkere recepten. En zo vond ik jouw website. Proficiat en dank u !
  Maar… Bij de Vega Tuna Sushi Bowl zijn er een paar dingen die gewoon niet kùnnen kloppen…
  Wanneer je de tomaten pelt en daarna het vruchtvlees verwijderd “(dit gebruik je niet in dit recept)”, dan houdt je enkel het sap en de pitten over ! Logischer zou zijn dat je nét dat vruchtvlees alleen gebruikt.
  En voor een sushibowl (in één woord, zoals vele andere dingen in het recept), gebruik je normaal niet zomaar gekookte Japanse (sushi)rijst zonder meer, maar maak je die ook aan met mirin, rijstazijn,… of een premix.
  Da’s nu eenmaal dé kern van sushi.

  Groetjes,
  Marc

  1. Dankjewel voor de feedback. Over dat vruchtvlees heb je gelijk, ga ik gelijk aanpassen! En voor de sushi rijst laat ik iedereen zijn eigen draai geven. Persoonlijk voeg ik altijd alleen rijstazijn toe maar ik ken ook mensen die het zonder eten. Ik wil een basis geven waar mensen mee verder kunnen, want ik volg ook nooit een recept 100% op. Ik hoop dat het wel gesmaakt heeft en je alsnog, ondanks dat ik geen echte kok met recepten ben, mijn blog leuk vind.
   Groetjes Melissa 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *