Zoete geitenkaas lunch salade

Zoete geitenkaas lunch salade

Zoete geitenkaas lunch salade met warme appel, zoete druiven en krokante amandelen! Geserveerd met een balsamico dressing en krokant rozijnen brood.

Lunch salade met lekker veel smaak en structuur.

Maak eens een lekkere vullende salade voor de lunch. Dit keer deel ik een recept voor een zoete geitenkaas lunch salade. Deze salade wordt gegeten met warme appel, zoete rode druiven en krokant geroosterde amandelen! Geserveerd met een zelfgemaakte balsamico dressing en krokant gebakken, glutenvrij rozijnen brood.

Lunch is bij mij vaak een ondergeschoven maaltijd. Als ik naar werk ga maak ik heel vaak een salade met allemaal restjes groente uit de koelkast en een stukje fruit. Wanneer ik thuis eet wok ik wat groente of smeer ik wat rijstwafels. Vaak vergeet ik gewoon de tijd te nemen voor de lunch, tenzij ik natuurlijk een lunch taartje maak.

Maar deze salade kost helemaal niet zoveel tijd en is zo klaar. Je roosterd wat brood, bakt wat appel, snijd wat groente, roert een sausje in elkaar en klaar ben je… En dit is echt heel veel lekkerder dan een paar rijstwafels! Ik ga zeker weer vaker met lunch gerechten experimenteren wat dit smaakte echt heel goed.

Ga lekker zelf aan de slag en maak deze salade zonder teveel moeite! Het lekkerste is die warm maar koud smaakt die ook super.

Zoete geitenkaas lunch salade

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

 • Salade
 • 2 a 3 sneetjes (glutenvrij) rozijnen brood

 • 1 zoete appel

 • 50 gr rode druiven

 • 20 gr geitenkaas

 • 15 gr geroosterde amandelen

 • 1/3 komkommer

 • 2 handjes rucola

 • optioneel: rasp 1/2 citroen en/of honing naar smaak

 • Dressing
 • 1 el (lactose vrije)kwark

 • 1/2 el balsamico azijn

 • 1 tl gedroogde munt of peterselie

Bereidingswijze

 • Begin met het maken van de dressing door alle ingrediënten van de dressing te mengen en zet daarna aan de kant.
 • Snijd het rozijnenbrood in stukjes, de appel en komkommer in partjes en halveer de druiven.
 • Verwarm een (grill)pan op het vuur met een klontje boter. Bak hierin het brood krokant en laat daarna afkoelen op een keukenpapiertje.
 • Grill/bak in dezelfde pan, zonder nieuwe boter, de appel warm. Ik legde zelf ook heel even de geitenkaas in de pan, maar dit hoeft maar heel kort en heel even.
 • Serveer de salade met de rucola, krokant gebakken brood, warme appel, geitenkaas, druiven en komkommer. Maak de salade af met de zelfgemaakte dressing en de krokante amandelen en eventueel nog wat munt, citroenrasp en honing.

Notities

 • Neem je deze salade mee naar werk, school of bereid je hem gewoon graag van tevoren voor? Bewaar het brood dan goed luchtdicht verpakt en serveer dit op het moment van eten erbij.
 • Ik gebruikte 2 sneetjes rozijnen brood van Yam glutenvrij, maar een krentenbol, gewoon rozijnen brood of bruin brood is net zo lekker!

P.s. ik ben benieuwd of jij deze spread of een van mijn andere lunch of salade recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Een reactie vind ik alleen maar leuk om te zien of horen! Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*