Voedzame tropische salade met gegrilde ananas, avocado en geitenkaas. Een lekkere lunch die je vult, voedzaam is en vol smaak zit.
Gegrilde ananas is zo lekker!
Een tropische salade met gegrilde ananas vol smaak. Deze salade is voedzaam, goed gevuld met bloemkoolrijst, avocado, geitenkaas en knapperige pompoenpitten. Een voedzame, gezonde en smakelijke bowl die zowel bij de lunch en het avondeten kan.
Een frisse salade vind ik altijd lekker. Als lunch, bijgerecht of als dinner. Extra lekker vind ik als de salade mij goed verzadigd en als er wat fruit in zit. Dit geeft de salade zo’n enorme smaak boost. Daarom ging ik dit keer aan de slag met een salade waarin fruit de hoofdrol speelt.
Deze salade kan je als hoofdgerecht eten of als bijgerecht. De bowl zit vol groente, vitamines, gezonde vetten en veel smaak. Door ananas te grillen wordt die heerlijk zoet en dat past perfect bij de bloemkoolrijst. De pompoempitten zorgen voor een lekker krokantje en de geitenkaas voor een zoutige smaak.
Ananas grillen is zo lekker, zou ik echt vaker moeten doen! En hoe leuk zien die grill streepjes er altijd uit? Ik ben er fan van! Hopelijk vind jij deze salade er net zo lekker uitzien als ik en ga je ermee aan de slag!
Heel veel grill plezier en geniet ervan!
Tropische salade met gegrilde ananas
Ingrediënten
Salade
- 400 gram bloemkoolrijst
- 100 gram verse spinazie
- 8 schijven ananas
- 100 gram blauwe bessen
- 1/2 komkommer
- 1 avocado
- 20 gram pompoenpitten
- 50 gram geitenkaas
Dressing
- 1 el yoghurt plantaardig
- 2 el ananassap
- 1/2 limoen sap
- 1/2 el olijfolie
- 1 tl gedroogde peterselie
- verse munt/chili flaxes optioneel
Instructies
- Verwarm de grill voor totdat die goed warm is.
- Leg de ananas op de grill en grill deze voor 4 a 5 minuten of totdat je mooie grillstrepen hebt.
- Rooster de pompoempitten in een droge koekenpan op laag vuur.
- Bak ondertussen in een andere pan de bloemkoolrijst in een scheutje olie gaar en warm en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de komkommer in plakjes, de avocado in stukjes, verbrokkel de geitenkaas en spoel de blauwebessen af.
- Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen tot een sausje. Met wat fijngesneden verse munt wordt de dressing frisser en met wat chili flaxes krijgt die wat meer pit.
- Verdeel de spinazie en bloemkoolrijst over twee borden, verdeel de komkommer, avocado en blauwe bessen hierover heen. Als laatste voeg je de ananas, geitenkaas en pompoempitten toe en serveer je de dressing erbij.
Notities
P.s. ga jij deze salade of een van mijn andere salades maken? Laat je mij dit dan weten? Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik heel leuk om te weten!