Uitgebreid ontbijten met deze zachte vanille chocochip pannenkoeken! Glutenvrije pannenkoeken met stukjes chocolade en een vanille smaak.
Pannenkoekjes die de smaak van vanille en verstopte chocolade hebben, geserveerd met een romige vulling en zoete aardbeien.
Uitgebreid ontbijten of brunchen met deze zachte, glutenvrije vanille chocochip pannenkoeken! Deze pannenkoeken zijn gevuld met stukjes chocolade en hebben een vanille smaak. Na het bakken kun je ze vullen met een heerlijk romige vulling van roomkaas en kwark, verse aardbeitjes en meer chocolade. Een ontbijt feestje op je bord!
Pannenkoeken bakken is eigenlijk zoveel makkelijker dan ik altijd denk… je mist wat ingrediënten door elkaar en bakken maar. En ik ben echt gek op pancakes dus ik bak ze graag. Ik heb hier een hele pagina vol staan.
Maar dit keer had ik crepes in mijn hoofd. Van die lekkere dunne crepes maar dan met de smaak van vanille en chocolade. Uiteindelijk zijn het meer een soort pannenkoekjes geworden omdat ik ze goed wou vullen, maar lekker dat ze zijn! Ik heb hier echt van genoten en daarom deel ik het recept met jullie.
Ik maakte ze met vanille aroma en cacao nibs in het beslag. Hierdoor heb je een heerlijke smaakcombinatie waarvan je heerlijk kunt smullen. De stukjes chocolade zorgen voor een klein beetje bite en de vanille in het beslag onderscheid ze net van de gewone pannenkoeken.
Als je extra wilt genieten vul je ze met een cheesecake mengsel, vers fruit en nog een lekkere crunch. Uitgebreid, glutenvrij genieten van je ontbijt!
Vanille chocochip pannenkoeken
Course: Ontbijt1
servings10
minutes10
minutesIngrediënten
40 gr boekweitmeel
1 ei
75 ml (amandel)melk
1/2 tl vanille aroma
1/2 el cacoa nibs
1/2 tl (kokosbloem)suiker
- Vulling
1 el (lactosevrije) roomkaas
80 gr (lactosevrije)kwark
5 aardbeien
- Toppings
aardbeien
cacoanibs
nutella
jam
granola
Bereidingswijze
- Meng de boekweitmeel met de amandelmelk, suiker, vanille, chocolade en het ei tot een glad beslag
- Verhit olie in een koekenpan en schep hierin een lepel beslag
- Bak je pannenkoek net zo lang totdat het beslag aan de bovenkant gestold is
- Draai je pannenkoek om en bak nog voor 1 minuut
- Ga zo door tot al je beslag op is
- Snijd ondertussen de aardbeien voor de vulling in kleine stukjes
- Meng de aardbei en met de kwark en roomkaas
- Schelp je vulling in de pannenkoekjes en versier ze met meer aardbeien, cacoa nibs en nutella en jam
P.s ga jij deze pannenkoekjes of een van mijn andere ontbijt recepten maken? Dan vind ik het leuk om jou resultaat te zien. Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Een reactie hieronder achterlaten kan ook!