Vijgen pecannoten brood

Vijgen pecannoten brood

Glutenvrij vijgen pecannoten brood van teffmeel. Een echt stevig en goed gevuld herfst recept die makkelijk te maken is en vol smaak!

Een herfstbrood om van te smullen.

Bak gemakkelijk dit glutenvrij vijgen pecannoten brood gemaakt van teffmeel. Een echt stevig en goed gevuld herfst recept die makkelijk te maken is en vol van smaak is. Zoete vijgen, knapperige pecannoten en de smaken van sinaasappel en kaneel zorgen voor een echte smaakexplosie!

Nu de herfst echt begonnen is leek het mij leuk om een lekker herfst recept te maken. Ik heb al eerder een hartig pompoen brood als herfstbrood gemaakt maar dit brood is heel anders. Goed gevuld met zoete gedroogde vijgen en knapperige pecannoten. Verder zit er sinaasappelsap, een beetje kaneel en havermout en teffmeel.

Teff is een glutenvrije graansoort die oorspronkelijk in Afrika voorkomt. Ik vind de teffvlokken die ik gebruikte een beetje naar nootjes smaken. Daarom vond ik hem zo lekker combineren met de pecannoten. En als je de noten smaken weer combineert met sinaasappel en gedroogde vijgen heb je een match made in heaven!

Het brood is vrij stevig van structuur maar niet droog. Je bewaart dit brood het liefste na één dag in de koelkast zodat het niet kan uitdrogen. De havermout en teffvlokken geven een echte bite en het zelfrijzend bakmeel zorgt voor luchtigheid in het beslag.

Het recept is lekker makkelijk te maken zodat je snel kunt genieten van dit brood!

Vijgen pecannoten brood

Vijgen pecannoten brood

Glutenvrij vijgen pecannoten brood van teffmeel. Een echt stevig en goed gevuld herfst recept die makkelijk te maken is en vol smaak!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 55 min
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 12 plakjes

Ingrediënten
  

  • 75 gram teffmeel
  • 50 gram (glutenvrije) havermout
  • 100 gram (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 3 eieren
  • 100 gram (lactose vrije)kwark
  • 75 ml (amandel) melk
  • 2 el honing
  • 1 el sinaasappelsap
  • rasp 1/2 sinaasappel
  • snufje zout
  • 5 gedroogde vijgen
  • 75 gram pecannoten
  • 1 tl xanthan gum optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Snijd de vijgen in stukjes en verbrokkel de pecannnoten.
  • Roer de eieren los met de honing, kwark, sinaasappelsap en rasp.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een lepel goed door elkaar.
  • Schep alle vijgen door het beslag en 2/3 van de pecannnoten. Schep het beslag in de cakevorm en strooi hier de overige pecannoten overheen.
  • Bak het brood in 40 a 45 minuten gaar in de oven en laat afkoelen buiten de oven.
Trefwoord glutenvrij, havermout, lactose vrij, lunch, ontbijt, pecannoten, samenwerking, sinaasappel, teffmeel, tussendoortje, vijgen

P.S. Ik ben benieuwd of jij dit recept of een van mijn andere glutenvrije broodjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik super! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook op één van je Pinterest borden om hem niet te vergeten!

P.s.s Ik maakte dit recept met producten van Meesters van de Halm en DeNotenshop. Twee merken waar ik graag mee samenwerk en heel graag producten bestel!

Vijgen pecannoten brood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept